Äripäev • 24. oktoober 2019 kell 5:44
Uudised
Ainult tellijale

Politseinike ja päästjate palk tõuseb vähemalt 50 eurot

Palgatõus puudutab peaasjalikult nn eesliinitöötajaid ehk neid, rõhutas siseminister Mart Helme. Ministri sõnul asutuste juhtide ja administratsiooni palku ei tõsteta.  Foto: Liis Treimann

Siseminister ja valitsemisala asutuste juhid leppisid kokku, et politseinike, päästjate ning päästekorraldajate palgad tõusevad järgmisel aastal vähemalt 50 eurot. Palgatõusuks on ette nähtud ligi 6,9 miljonit eurot, teatas siseministeerium.

Siseminister Mart Helme ütles, et politseinike ja päästjate palgad jäävad prioriteediks ka edaspidi. "Me ei ole oma senisest eesmärgist loobunud. Juba järgmise aasta eelarvearuteludel teen taas valitsusele ettepaneku tõsta päästjatele palka vähemalt Eesti keskmiseni ning patrullpolitseinike, piirivalvurite ja päästekorraldajate palka 1,2kordse Eesti keskmiseni," ütles siseminister.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum