Äripäev • 31. oktoober 2019 kell 14:30

Äripäeva raadiohommikus: mida rääkis Soome börsiguru?

Investor Jaak Roosaare, investor Toomas ajairjanik Juhan Langi isikus seekord ning börsiguru Seppo Saario.   Foto: Liis Treimann

Sel nädalal käis tuntud investor ja investeerimisraamatute autor Jaak Roosaare koos Äripäeva loodud investor Toomasega külas Soome legendaarsel börsigurul Seppo Saariol.

Räägime Roosaarega, milliseid huvitavaid börsivihjeid ta enam kui 60 aastat börsidel tegutsenud vanameistrilt kuulis. Veel võtame luubi alla tulemuste hooaja ning pensionireformi uued arengud.

Ekspress Grupi värskeid kvartalitulemusi tuleb otse-eetrisse kommenteerima börsifirma juht Mari-Liis Rüütsalu ja Harju Elektri tulemusi lahkame ettevõtte juhi Andres Allikmäega.

Lisaks räägime reedel naistest rahamaailmas. Nimelt tähistab sel nädalal viiendat sünnipäeva Naisinvestorite Klubi. Viie aasta eest tagasihoidlikult alustanud väikesest kogukonnast on saanud tuhandeid ettevõtlikke naisi koondav liikumine. Klubi eduloost ja enda investeeringutest tuleb rääkima klubi eestvedaja ja investor Kristi Saare. Hommikuprogrammi juhivad Priit Pokk ja Juhan Lang.

11.00–12.00 „Äripäev eetris“

Nädala olulisemate teemade üle arutavad Äripäeva ajakirjanikud Allan Rajavee, Kaspar Allik ja Pille Ivask.

12.00–13.00 „Digiturunduse praktikum“

Saates on külas Mosaici juht ja Tallinna Ülikooli turundusautomaatika õppejõud Alar Pink. Piilume sisse turundusautomaatikasse ehk mida täna Eestis kasutatakse, millised on automaatika piirajad ja mida võiks kohe kasutama hakata. Juttu tuleb ka meiliturundusest, botidest, masinõppest ja tehisintellektist. Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist.

13.00–14.00 „Äripäeva fookuses“.

Äripäeva fookuses on seekord rohemajandus ja keskkonnateadlikud investeeringud. Äripäeva ajakirjanik Kristel Härma intervjueeris kolme ettevõtjat, uurides nende ettevõtte ideoloogiat investeeringute tegemisel. Kuidas keskkonnateadlikud investeeringud ettevõttele raha säästavad? Kelle tootele mõjub majanduslangus hästi? Mis võib juhtuda, kui viskad rohelise ideoloogia nurka? Kuula intervjuusid Tallinna Sadama finantsjuhi Margus Vihmani, Pakri teadus- ja tööstuspargi juhi Enn Laansoo juunioriga ning Egert Valmraga, kes on Skeleton Technologiesi programmidirektor.

15.00–16.00 „Eetris on ehitusuudised“

Seekord on saates külas Timbeco Woodhouse OÜ tegevjuht Siim Leisalu ja jutuks ettevõtte äriplaan järgnevaks aastaks. Hindame turuseisu ning analüüsime, kuidas ekspordile suunatud ettevõte valmistub nii Eesti kui ka Skandinaavia majanduskeskkonna jahenemiseks. Saatejuht on Lauri Leet.

Kuulake Äripäeva raadiot 92,4 MHz.

Rohkem infot saatekava kohta ja kuulamislingi leiate siit.

Hetkel kuum