Prügipättide elu läheb keerulisemaks

Ebaseaduslik prügila Tallinnas Silikaltsiidi tänaval asuval riigimaal.  Foto: Andres Haabu
Koit Brinkmann • 11. detsember 2019 kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Jäätmete ladustamist taotlevad ettevõtjad peavad edaspidi andma garantii või finantstagatise, ütleb hiljuti riigikogus muudetud keskkonnaseadustiku üldosa seadus. Muudatus peaks pahatahtlike õnneotsijate ja kurjategijate huvi selle äri vastu vähendama.

Äripäev on korduvalt kajastanud üha suuremaks muutuvast probleemist ebaseaduslike prügilatega, kus mõne kuuga aetakse kokku ebaseaduslik prügimägi, pistetakse taskusse sadu tuhandeid eurosid ning koristamise probleem jäetakse maaomanikule. Sellise kiire rahateenimise võimaluse on avastanud jäätmeäri hämaramas otsas toimetavad ärimehed.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum