Kristjan Pruul • 13. veebruar kell 9:39
Uudised
Ainult tellijale

Erasektor lubab Elektrilevile tõsist konkurentsi

Eleport OÜ juht Raul Potisepp ootab, et kümne aastaga tuleks Eesti teedele 100 000 elektriautot.  Foto: Eleport

Elektriautode laadimise järsult tõusnud hinnad elavdavad turgu ning autopargi oodatava kasvu eel valmistutakse infrastruktuuri investeerima miljoneid eurosid, erasektor hoiab silma peal ka riigile kuuluva Eesti Energia tegemistel.

Kui Eesti Energia teatas, et laiendab viiendiku võrra elektriautodele mõeldud laadimisvõrgustikku, siis endistest Skype'i töötajatest investoritelt raha kaasanud Eleport kavatseb tänavu laadimisvõrgu laiendada 37 laadijalt 160-le. Laienetakse suurematesse linnadesse, turule tuuakse hulgaliselt poolkiireid laadijaid, kuhu auto saab jätta paariks tunniks, magistraalide äärde pannakse kiiremaid ning maale on toodud ka esimene ülikiire laadija Eestis, mida eelmisel nädalal esitleti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum