Eliisa Matsalu • 27. märts 2020 kell 12:46
Uudised
Ainult tellijale

Eestlaste liikumist kontrollitakse mobiilside kaudu

Tagamaks kriisikomisjonile kiire ülevaade, kas inimesed täidavad liikumispiiranguid, analüüsivad Elisa, Tele2 ja Telia statistikaameti palvel oma klientide liikuvust.  Foto: Julia-Maria Linna

Selleks, et kontrollida inimeste liikumispiirangutest kinnipidamist, andis valitsuse kriisikomisjon statistikaametile ülesande koostada Eesti elanike liikuvusanalüüs. Kontroll käib mobiilioperaatorite kaudu.

Statistikaameti peadirektor Mart Mägi ütles tänasel kriisipressikonverentsil, et kriisikomisjoni tellitud liikuvusanalüüsi eesmärk on uurida, kuidas Eesti ühiskond on eriolukorras rakendatud meetmed vastu võtnud ehk kas inimesed on jäänud paiksemaks. Selleks otsustati teha analüüs mobiilioperaatorite Elisa, Tele2 ja Telia kaudu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum