Uudised
Ainult tellijale

Spikker rahandusministrile: nii tuleb avada riigi rahakotirauad

„Iga suurem toetus on ikka eraldi käsitletav, kuigi esimesel selektsioonil võiks abiks olla selged kriteeriumid. Ühe ettevõtte aitamine ei tohiks liialt suurt osa abirahast enda alla neelata, vastasel juhul ei oleks see optimaalne. Tegemist on keeruliste otsustega,“ sõnas Luminori peaökonomist Tõnu Palm soovitusena, kuidas rahandusminister Martin Helme (pildil) peaks erandite tegemise puhul käituma.  Foto: Andras Kralla

Kriis sundis riiki rahakotiraudu avama ning pärast seda, kui esimesed praod said täidetud, on küsimus, kellele veel raha jätkub. Kuulduste kohaselt peaks Tallinkile kui riiklikult olulisele ettevõttele laenuraha tulema, kuid teadmata on, kui palju neid erandeid veel tehakse.

„Valitsus on öelnud, et strateegilisi ja Eesti majandusele tähtsaid ettevõtteid ei lase me hävineda. Vajadusel toetame lisaks KredExi meetmetele veel otse. Siin tuleb aga mõista, et meil on mingid objektiivsed mõõdupuud, millest lähtuda,“ kirjutas rahandusminister Martin Helme aprilli keskel sotsiaalmeediapostituses erandite tegemisest.

„Lihtsamalt öeldes loeb see, kas sul on suur hulk töökohti, kas sa lood arvestatavas koguses lisandväärtust, kas sa teed arvestatavas koguses eksporti, kas sa maksad kopsakalt makse,“ kirjeldas Helme kriteeriume. Tähtis on tema sõnul veel see, kas tegevus on ühiskonna seisukohast oluline või mitte. Äripäeva lugeja soovitusel panime kokku edetabeli, kellest rahandusminister võis rääkida ehk millised firmad vastavad tema seatud tingimustele.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum