• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kinnisvarabuumi tagajärjed ja koroonakilodest loobumine

  AS Merko Ehitus Eesti Uus-Veerenni korteriarendusprojekti raames valmib 2022. aasta lõpus kolm kortermaja kokku 84 korteriga.Foto: Andras Kralla

  Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis teeme juttu kinnisvarast, koroonakilodest ja suurte ettevõtete kätte koonduvast haldusturust.

  Uute korterite pakkumine väheneb ja hinnad tõusevad. Kuhu uute korterite nappus välja viib, seda selgitab Merko Ehitus Eesti juhatuse liige Jaan Mäe.
  Kinnisvarateenuseid ja -hooldust pakkuv Stell Eesti jätkab laienemist ja ostis taas ühe ettevõtte. Stell Eesti plaanidest ja puhastusturu konsolideerumisest räägime Stell Eesti juhi Mikk Sillamaaga.
  Eesti ühe tuntuma toitumisrakenduse Fitlap rajaja Heikki Mägi müüs oma ettevõtte ja investeerib nüüd äppide loomisse. Räägime temaga nii kooroonaajal kogutud kilodest vabanemisest kui ka tema uutest plaanidest ettevõttes Appit.
  Kuuleme ka vesinikuvaldkonna ettevõtte Elcogeni uue tehase rajamise plaanidest. Sellest räägib ettevõtte juht Enn Õunpuu.
  Hommikuprogrammi teevad saatejuht Rivo Sarapik ja uudistetoimetaja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 "Sisuturundussaade". Toiduainetetööstusest, pakendamisest ja keskkonnasäästlikkusest räägib saates pakkemasinaid tootva ettevõtte Multivac Eesti tegevjuht Margus Kupp.
  Teatud pakkematerjale on vägagi keeruline ümber töödelda, murekohti jäätmekäitluse juures on teisigi. Nendest ja paljust muust kuuleb lähemalt juba saates.
  Saatekülalist intervjueerib Mai Kroonmäe.
  11.0012.00 "Kuum tool". Kuumal toolil istub maksuameti juht, varem Olympic Entertainment Groupi juhtinud Madis Jääger. Ta räägib sellest, kuivõrd erinevad tema jaoks avalik ja erasektor. Samuti avaldab Jääger, millised on tema sihid maksuameti juhina ja kui edukalt käib viimasel ajal maksuvõlgade kättesaamine.
  Saadet juhib Marge Väikenurm.
  13.0014.00 "Tööstusuudised eetris". Saates annab intervjuu väikemaju ja saunu tootva Iglucraft OÜ asutaja Priit Kallas, kelle EY valis äsja aasta ettevõtjaks 2021. Priit Kallas ütleb intervjuus, et 2020 oli tema jaoks tormiline ja suur otsuste aasta, ja lisab, et mullune märtsikuine eriolukord lõi korraks jalad alt.
  Saates võtame keerulise eelmise aasta kokku. Vaatame otsa müügitulemustele ja prognoosime selle aasta kasvu. Räägime ka suurtest tulevikuplaanidest, mis hõlmavad näiteks e-kaubanduse arendamist ja majutusteenuse pakkumist, aga ka uute toodete ja majade arendamist. Kallase sõnul plaanib ettevõte küll keskenduda kasvule, kuid samas hoiduda masstootmisest.
  Saadet juhib Harro Puusild.
  15.0016.00 "Lavajutud". Saates meenutame jaanuari lõpus toimunud investor Toomase konverentsi. Konverentsil esines rahvusvahelise ettevõtte, testijate platvormi Testlio looja Kristel Kruustük, kes rääkis oma elu parimast investeeringust ja kuidas see sündis.
  Saate teises pooles kõlab vastupidine ettekanne, seda meediaärimehelt Hans H. Luigelt, kes rääkis, millised on olnud tema suurimad investeerimisvead, mida on ta neist õppinud ja milliseid soovitusi ta nende põhjal saab jagada.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum

Allar Jõks valitsuse aastast: silma pole jäänud ükski algatus, mis lihtsustaks seadusandlust või vähendaks bürokraatiat
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Eestis puudub hetkel ministeerium, kelle südameasjaks on hea õigusloome eest seismine ja ametkondlikust lühinägelikkusest võrsuvate algatuste pidurdamine, kirjutab vandeadvokaat ja endine õiguskantsler Allar Jõks oma Facebooki lehel.
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab Äripäeva erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Raadiohommikus: toidu kallinemisest, rekordilisest palgakasvust ja Ferraridest
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.
Kolmapäevane hommikuprogramm võtab fookusesse hinnatõusud, toidu kallinemise, rekordilise palgaralli ja luksusautode müügi.