• Jaga lugu:

  Sõõrumaa firma jahib uusi oste

  Margus Nõlvak.Foto: Raul Mee

  Ettevõtja Urmas Sõõrumaa firma Forus Grupi juhatuse liige Margus Nõlvak ütles, et Forusel on nimekiri ettevõtetest, keda üle osta.

  “Ma ei oska hinnata, kas nimekiri on pikk või lühike,” ütles Nõlvak ja lisas, et Forusele pakuvad huvi eeskätt teenusettevõtted. Ta ei vastanud, mitme ettevõttega praegu läbirääkimised käivad. Samas rõhutas ta, et kasv ei tule üksnes ettevõtete ostust, vaid ka olemasolevate teenuste kasvust.
  Tulika Takso ostu kohta ütles Nõlvak, et läbirääkimised Tulikaga kujunesid edukaks, kuid ei vastanud, kui kaua need kestsid. Samuti märkis ta, et initsiatiiv tehinguks tuli mõlemalt poolt. “Meie portfelli ta (Tulika Takso – toim) hästi sobib, me tahame kinnisvarateenuse klientidele pakkuda laiapõhilist teenust ning transpordi- ja kulleriteenus sobib sinna hästi,” ütles ta. Nõlvaku sõnul oli Forusele kasulik osta juba toimiv äri, mitte hakata seda ise üles ehitama.
  Nõlvaku sõnul ei hakka Forus esimese hooga Tulika senist ärimudelit lõhkuma. Nii jääb näiteks paika taksofirma praegune portfell. “Millised ärilised otsused me teeme, selgub tulevikus. Kindlasti tahame me panustada platvormipõhisele teenusele, Tulikas on eeldused selleks juba olemas, ettevõte vajab aga lisainvesteeringuid ja uut hingamist.”
  Tehingu hinda kommenteerides jäi Nõlvak kidakeelseks. Äripäeva arvutuste kohta, mille järgi on Tulika Takso hinnanguline väärtus 6 miljonit eurot, vastas Nõlvak naerdes, et ilmselt see on summa, mille eest oleks Äripäev ise olnud nõus Tulika ära ostma.
  Kas taksoäri pole aga hääbuv äri, kuhu siseneda, arvestades Tulika viimaste aastate kukkuvat käivet ja vajumist kahjumisse, rääkimata Boltist ja muudest teenusepakkujatest? “Bolt ja traditsiooniline taksoäri ei pea olema eristatavad. Me tahame taksoteenust hakata arendama, et ka uuemad põlvkonnad leiaksid selle teenuse üles. Rõhume kvaliteedile, turvalisusele ja puhkusele,” ütles Nõlvak, kelle sõnul on võrreldes varasemaga hakanud sõidujagamisteenuse turvalisus veidi alla käima.
  Täna selgus, et ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv Forus Grupp ostis 100% Tulika Takso aktsiatest, tehingu hinda pooled ei avalikusta ning tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu. Loe seda lugu siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Süüdistus: elektriautofirma asutaja eksitas investoreid
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
USA föderaalprokuratuur süüdistab Nasdaqil noteeritud elektriautode arendaja Nikola asutajat ja endist juhatuse esimeest Trevor Miltonit investorite eksiteele viimises.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Kui kasv jätkub, siis augusti lõpus võib oodata 2000 nakatunut päevas
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.
Üritustel osalevate inimeste arvu piiramiseta saame näha septembri keskpaigal juba kuni 2500 haigestunut päevas, kõlas terviseameti pressikonverentsil.