• Jaga lugu:

  Sõõrumaa firma jahib uusi oste

  Margus Nõlvak.Foto: Raul Mee

  Ettevõtja Urmas Sõõrumaa firma Forus Grupi juhatuse liige Margus Nõlvak ütles, et Forusel on nimekiri ettevõtetest, keda üle osta.

  “Ma ei oska hinnata, kas nimekiri on pikk või lühike,” ütles Nõlvak ja lisas, et Forusele pakuvad huvi eeskätt teenusettevõtted. Ta ei vastanud, mitme ettevõttega praegu läbirääkimised käivad. Samas rõhutas ta, et kasv ei tule üksnes ettevõtete ostust, vaid ka olemasolevate teenuste kasvust.
  Tulika Takso ostu kohta ütles Nõlvak, et läbirääkimised Tulikaga kujunesid edukaks, kuid ei vastanud, kui kaua need kestsid. Samuti märkis ta, et initsiatiiv tehinguks tuli mõlemalt poolt. “Meie portfelli ta (Tulika Takso – toim) hästi sobib, me tahame kinnisvarateenuse klientidele pakkuda laiapõhilist teenust ning transpordi- ja kulleriteenus sobib sinna hästi,” ütles ta. Nõlvaku sõnul oli Forusele kasulik osta juba toimiv äri, mitte hakata seda ise üles ehitama.
  Nõlvaku sõnul ei hakka Forus esimese hooga Tulika senist ärimudelit lõhkuma. Nii jääb näiteks paika taksofirma praegune portfell. “Millised ärilised otsused me teeme, selgub tulevikus. Kindlasti tahame me panustada platvormipõhisele teenusele, Tulikas on eeldused selleks juba olemas, ettevõte vajab aga lisainvesteeringuid ja uut hingamist.”
  Tehingu hinda kommenteerides jäi Nõlvak kidakeelseks. Äripäeva arvutuste kohta, mille järgi on Tulika Takso hinnanguline väärtus 6 miljonit eurot, vastas Nõlvak naerdes, et ilmselt see on summa, mille eest oleks Äripäev ise olnud nõus Tulika ära ostma.
  Kas taksoäri pole aga hääbuv äri, kuhu siseneda, arvestades Tulika viimaste aastate kukkuvat käivet ja vajumist kahjumisse, rääkimata Boltist ja muudest teenusepakkujatest? “Bolt ja traditsiooniline taksoäri ei pea olema eristatavad. Me tahame taksoteenust hakata arendama, et ka uuemad põlvkonnad leiaksid selle teenuse üles. Rõhume kvaliteedile, turvalisusele ja puhkusele,” ütles Nõlvak, kelle sõnul on võrreldes varasemaga hakanud sõidujagamisteenuse turvalisus veidi alla käima.
  Täna selgus, et ärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv Forus Grupp ostis 100% Tulika Takso aktsiatest, tehingu hinda pooled ei avalikusta ning tehing vajab veel konkurentsiameti heakskiitu. Loe seda lugu siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Krüptoturul suur langus: bitcoin poole aasta madalaimal tasemel
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Bitcoin langes täna poole aasta madalaimale tasemele ja ligi veerand miljonit kauplejat oli sunnitud positsioonid sulgema kui krüptovaluutad tehnoloogiaaktsiate kannul langemist jätkasid.
Tehniline viga lükkas Tallinki reisi Turust Stockholmi päeva võrra edasi
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Tallinki laeva Baltic Princess reis Turust Stockholmi lükkus tehnilise vea tõttu päeva võrra edasi, kirjutab Iltalehti.
Raadiohommikus: rikkaks aastal 2022. Aga ka sõjaohust
Reedeses hommikuprogrammis räägime edukast investeerimisest aastal 2022 ning julgeolekuolukorrast kaitseväe juhataja Martin Heremiga.
Reedeses hommikuprogrammis räägime edukast investeerimisest aastal 2022 ning julgeolekuolukorrast kaitseväe juhataja Martin Heremiga.