• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: sõnumid Brüsselist Moskvani ehk uurime julgeolekut mitmel rindel

  Siseminister Kristian Jaani räägib hommikuprogrammis Eestisse jõudnud sõjapõgenikest.Foto: Liis Treimann

  Äripäeva raadio teisipäevane hommikuprogramm toob kuulajateni viimased arengud Ukraina sõjapõgenike voolus, kütuseturul, transpordis ja Venemaa ühiskonnas.

  Kütuseturust räägime Alexela juhatuse liikme Tarmo Kärsnaga, kes aitab sisse vaadata nafta ja gaasi hindadesse.
  Eestisse jõudnud sõjapõgenikest ning riigi valmisolekust järgmisteks tulijateks räägime siseminister Kristian Jaaniga.
  Eesti suursaadik Venemaal Margus Laidre avab pilti teisel pool Eesti idapiiri. Üritame mõista, mis toimub Venemaa ühiskonnas ajal, kui Vladimir Putini juhitavad väed ründavad Ukrainat ning Venemaa meedia loob maailmas toimuvast hoopis teist pilti, kui näitavad lääneriigid.
  Brüsseli mõtetest ja otsustest räägib kuulajatele aga Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei.
  Hommikuprogrammi toovad teieni Äripäeva ajakirjanikud Ken Rohelaan ja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 "Kõik ärikinnisvarast". Kuigi parkimiskorralduses on võimalik leida mitmesuguseid lahendusi, eelistab parkija pigem tuttavaid lahendusi ja iseteenindust, kinnitab saates Europark Estonia OÜ tegevjuht ja juhatuse liige Karol Kovanen.
  Kovanen põhjendab saates, miks tasub parkimismajade planeerimisel ja projekteerimisel kasutajate käitumisega võimalikult varakult arvestada, ning arutleb, milline võiks olla optimaalne lahendus parkimiskulude tasumisel. Lisaks toob ta näiteid praktilistest probleemidest, mis tavaliselt parkimise organiseerimisel tekivad, ning räägib, kuidas neid ennetada. Saadet juhib Lauri Leet.
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Investor ja finantsanalüüsi ekspert Paavo Siimann sõelus läbi Balti börsi põhinimekirjas olevad ettevõtted ning annab ülevaate, millised aktsiad paistavad eelmise aasta majandusaruannete põhjal soodsamad praeguste aktsiahindade juures. Lisaks räägib ta, kuidas tasuks investoril praeguses olukorras käituda ning millisena näeb tema investorite meelsust ülikoolis loenguid andes. Saadet juhib börsitoimetuse ajakirjanik Jaan Martin Raik.
  13.00–14.00 "Cleantech". Seekord räägime rohetehnoloogiasaates jätkusuutlikust investeerimisest ja sellest, milline peaks meie kõigi investeerimisplaan olema kriiside, sõdade ja ebakindluse ajal. Seda teemat on avamas mõjuinvesteeringute platvormi Grünfin kaasasutajad Karin Nemec ja Triin Hertmann. Vastuse saavad ka küsimused, kuidas sõda meie majanduskeskkonda mõjutab ja mismoodi siit edasi liigume ning kas uus kriis annab taas võimaluse suurendada roheinvesteeringuid. Saatejuht on Mart Valner.
  15.00–16.00 "Võitjate põlvonnad". Pereettevõtlusele keskenduvas saates on külas Nurme Looduskosmeetika kaasasutaja Marit Tiits ning tema abikaasa ja firma tegevjuht Jimmy Karp.
  Mariti ema Luule Tiits on samuti majanduskriisi aegu loodud firma kaasasutaja ja omanik, isa Märt Tiits on aastate jooksul panustanud ettevõtte logistikasse ja ehitustöödesse. Liigutakse aga selles suunas, et ema-isa saaksid tegeleda oma teiste unistuste elluviimisega ega peaks iga päev firma tegemistesse kaasatud olema.
  Kuuleme saates, millised on olnud Nurme Looduskosmeetika jaoks kõige olulisemad verstapostid, mida peavad Marit ja Jimmy ühiselt äri ajamise juures keeruliseks, mida aga perefirma toimimise jaoks oluliseks, millised on Nurme Looduskosmeetika ambitsioonid ja mida soovitavad nad teistele pereettevõtjatele. Saadet juhib Mai Kroonmäe.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Doris Põld: kas riik sunnib tööandja mulle voodisse?
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Seadusemuudatus, millega tööandjal tekiks kohustus kujundada töötajate kaugtöö töökohad, tooks täiesti kasutu administratiivse jändamise ning segaks kümnete või sadade tuhandete inimeste elu, kirjutab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Doris Põld.
Apple toodab oodatust vähem iPhone’e Nutitelefonide turul ees rasked ajad
Apple plaanib iPhone’ide tootmise hoida tänavu umbes 220 miljoni ühiku juures, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile. See tähendaks, et toodang jääb eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samaks, kirjutab Bloomberg.
Apple plaanib iPhone’ide tootmise hoida tänavu umbes 220 miljoni ühiku juures, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile. See tähendaks, et toodang jääb eelmise aastaga võrreldes praktiliselt samaks, kirjutab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: idu, mis asendab mullikile puiduga
Eesti idufirma Raiku tahab puhastada maailma mullikile uputusest, pakkudes selle aseainena õhukesi puiduvedrusid. Ettevõtte üks looja Karl Pärtel räägib Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Eesti idufirma Raiku tahab puhastada maailma mullikile uputusest, pakkudes selle aseainena õhukesi puiduvedrusid. Ettevõtte üks looja Karl Pärtel räägib Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Võlgnike keskmine vanus viitab olulisele probleemile
Eesti keskmine võlgnik on 43aastane, mis viitab finantsekspertide sõnul sellele, et 30 aastat tagasi on jäänud olulised finantsteadmised omandamata. Seetõttu nähakse koolides finantskirjaoskuse edendamises lahendust kasvanud võlgnike probleemile, selgus saates „Triniti eetris“.
Eesti keskmine võlgnik on 43aastane, mis viitab finantsekspertide sõnul sellele, et 30 aastat tagasi on jäänud olulised finantsteadmised omandamata. Seetõttu nähakse koolides finantskirjaoskuse edendamises lahendust kasvanud võlgnike probleemile, selgus saates „Triniti eetris“.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.