Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: õigusidu miljon, Keskerakonna uued ajad, Euroopa tervis

  Raadiohommikus on külas Keskerakonna vastne peasekretär Anneli Ott.Foto: Liis Treimann

  Ajal, mil idusektor januneb investeeringute järele ja paljudel on näpud põhjas, tuleb ometi ka häid uudiseid: nimelt kaasas õigustehnoloogiafirma Avokaado 1,2 miljonit eurot. Sellest, kuhu raha kulutatakse ja kuidas maailm automatiseeritud lepingutega paremaks saab, tuleb aru andma ettevõtte asutaja Mariana Hagström.

  Keskerakonnas on uus esimees ja käsil kiirete muutuste aeg. Küsitleme sel teemal Keskerakonna vastset peasekretäri Anneli Otti, kes tegevjuhina peab jätkama erakonna rahaasjade klattimist.
  Hommikuprogrammi külaline on ka T1 tegevjuht Tarmo Hõbe, kellega räägime kaubanduse seisust ning omanikku ja kontseptsiooni vahetanud keskuse käekäigust.
  Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen pidas kõne olukorrast Euroopa Liidus. Seda, kas me oleme ikka õigel teel, analüüsime Äripäeva ajakirjaniku Indrek Lepikuga.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Neeme Korv ja uudistetoimetaja Kristjan Kurg.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  11.00–12.00 "Luubi all". Saates on fookuses, kuidas suuri avamislubadusi andnud Novel Clinic visati välja kinnisvaraarendaja Hepsorile kuuluvatest ruumidest. Samal ajal saadavad välja tõstetud kliiniku omanikku, Leedu rikkaimat ärimeest seosed, mis viivad Valgevene riiki lüpsnud kohaliku ravimitootmise ning ärisidemeteni Venemaa mõjukatega.
  Samuti on saates pikemalt juttu loost, kus endine ehitusettevõtja Mait Schmidt kirjeldas, kuidas firma pankrot Schmidti elu ummikusse ajas ja milliste mõtetega ta vaatab tagasi halastamatule ärimaailmale.
  Stuudios on Äripäeva ajakirjanikud Kristel Härma, Koit Brinkmann, Eliisa Matsalu, saadet juhib Marge Ugezene.
  12.00–13.00 "Digitark äri". Saates räägitakse, kuidas valida ettevõttele äritarkvara ning juhtida suuri muutusi. Asjatundjatelt uuritakse, kas selleks on kindlat retsepti.
  Stuudios on külas Thermory IT-juht Julia Ležeiko ja Flexa Eesti finantsjuht Mall Bakler. Saadet juhivad raamatupidaja ja palgauudiste teemaveebide ärijuht Mare Timian ja toimetaja Külli Reino.
  13.00–14.00 "Õppetund". Septembrikuu saade avab VÕTA – varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise protsessi kõrgharidusõppe näitel.
  Saate külalisteks on Mõttekoda Praxis kommunikatsioonijuht Ave Mellik ja Tallinna Ülikooli haridusteaduste instituudi õppejuht Mari-Liis Lind. Saatejuht on Katre Savi.
  15.00–16.00 "Teabevara tund". Saates räägime hangete ja krimivaldkonna kokkupuutekohtadest. Stuudios on advokaadibüroo RASK riigihangete valdkonna juht Keidi Kõiv ja sama büroo kriminaalmenetluse valdkonna juht Andrei Svištš.
  Saadet juhib Äripäeva teabevara vanemtoimetaja Heidi Saar.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz, Ida-Virumaal 94,6 MHz, Raplamaal 101,8 MHz ja Järvamaal 104,3 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: nii pikka tootlikkuse langust ei ole Eestis vähemalt 20 aastat olnud
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tallinna Vesi tõstab kodudele hinda kolmandiku jagu
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Eesti sai 300 miljonile taasterahast sammu lähemale
„Meil on täna Eestile häid uudiseid!“ seisavad Euroopa Komisjoni teates selle presidendi Ursula von der Leyeni saatesõnad sellele, et komisjon kiitis heaks meile 286 miljoni euro väljamaksmise taaste- ja vastupidavusrahastust.
„Meil on täna Eestile häid uudiseid!“ seisavad Euroopa Komisjoni teates selle presidendi Ursula von der Leyeni saatesõnad sellele, et komisjon kiitis heaks meile 286 miljoni euro väljamaksmise taaste- ja vastupidavusrahastust.
Põhjala pruulikoja juht nägi tulevikku nõukogust teisiti ja lahkus
Põhjala pruulikoda kaks aastat juhtinud Ivar Aus on alates esmaspäevast vaba mees. „Lahkumine oli sõbralik, kuid meil oli ettevõttega erinev nägemus, kuidas eelseisvad väljakutseid lahendada, kuidas nendega edasi liikuda,“ ütles Aus selgituseks.
Põhjala pruulikoda kaks aastat juhtinud Ivar Aus on alates esmaspäevast vaba mees. „Lahkumine oli sõbralik, kuid meil oli ettevõttega erinev nägemus, kuidas eelseisvad väljakutseid lahendada, kuidas nendega edasi liikuda,“ ütles Aus selgituseks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.