Auckland maksab inimestele, et nood minema koliksid

23. juuni 2016, 00:01
Kinnisvara hinnad on Uus-Meremaal kõvasti tõusnud
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160623/NEWS/160629903/AR/0/AR-160629903.jpg

Uus-Meremaal asuv Auckland on sedavõrd ülerahvastatud, et linnavõimud on otsustanud inimesi toetada 5000 Uus-Meremaa dollariga, et nood minema koliksid.

Tõsi, pakkumine ei kehti küll kõigile: kolimistoetust saavad taotleda need, kes peaksid muidu elama linna sotsiaalkorterites. Praeguse seisuga on huvi tundnud juba 130 Aucklandi elanikku.

„Neile inimestele, kes tahavad kolida odavamasse kohta ning kellel on uues kohas olemas ka juba pere, on makstav toetus väga kasulik ning aitab meil kolimise sammu ette võtta,“ teatas Uus-Meremaa sotsiaalmajutuse minister Paula Bennett Uus-Meremaa valitsuse saidil, vahendab CNBC.

Kolimisabi plaan tehti avalikuks õigupoolest juba jaanuaris ning esialgu oli see mõeldud vaid linna sotsiaalkorterites elavatele inimestele. Nüüd selgub, et plaani on laiendatud ka Aucklandis elavatele kodututele, kuna kohaliku meedia teatel on üha enam inimesi ning isegi peresid elamas kas autodes, telkides või garaažides.

Mittetulundusühingu Salvation Army teatel elas igas Aucklandi linna lõunaosas paikevas garaažis kas inimene või terve perekond.

Uus-Meremaale kuuluva kinnisvarauuringute portaali Quotable Value andmeil tõusid mais kinnisvarahinnad kogu riigis aastases võrdluses 12,4 protsendi võrra. Uus-Meremaa Panga juht Graeme Wheeler lausus aprillis toimunud koosolekul, et kinnisvara hinnad teevad muret kogu riigis, eriti Aucklandis.

„On viiteid sellele, et eriti Aucklandis on kinnisvara hindade inflatsioon üha tõusmas. Kodude hinnad on jätkuvalt kõrged ning tarvis inimestele on seetõttu täiendavat majutust tarvis,“ lisas Wheeler. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2016, 16:51
Otsi:

Ava täpsem otsing