Igor Rõtov • 31. mai 2016 kell 8:15

Äripäeva piinlik hetk

Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.  Foto: Erik Prozes

Meil toimetuses on veidi piinlik, et oleme oma palgatõusu toetavale juhtkirjale leidnud liitlasena ametiühingu, kes seda jagab usinalt Facebookis, kirjutab Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.

Väike hirm on, et saame peagi sõbraks sotsidega. Tegelikkuses oli juhtkirja mõte kirjutatud ikkagi ettevõtja positsioonilt. Kiire palgatõusu põhjus ei tulene praegu ju vasakpoolsest ümberjagamisest, vaid töökäte puudusest ning meie positsioonist rahvusvahelisel palgaturul. Mõistagi on tööjõukulud ettevõtjale probleem, kuid teisalt pakub maksujõulisem tarbija ka ohtralt võimalusi.

Positiivne on, et turg sunnib ettevõtjat olema leidlikum ja nutikam, mis tõstab meie üldist konkurentsivõimet. Erinevalt vasakpoolsetest ei usu me, et riik peaks nüüd kuidagi majandusse sekkuma, kehtestama astmelise tulumaksu, tõstma makse ja suurendama regulatsioone.

Järgmisena ootaks nüüd, et ametiühingud ka need põhimõtted omaks võtaksid.

Hetkel kuum