Ivo Kallas • 3. juuli kell 11:15
Arvamused
Ainult tellijale

Ivo Kallas: Euroopa Liidu riigiabi reeglid kehtivad ka omavalitsustele

Advokaadibüroo Koch & Partnerid advokaat Ivo Kallas loodab, et konkurentsiaemt võtab omavalitsustes toimuva paremini luubi alla.  

Euroopa Komisjoni menetlus Tapa vallavalitsuse tegevuse üle OÜ Tapa Vesi osakapitali tõstmisel loob tõenäoliselt pretsedendi kohalike omavalitsuste rahastamise praktikas ja riigiabi küsimuses, kirjutab Advokaadibüroo Koch & Partnerid advokaat Ivo Kallas.

Euroopa Komisjon on alustanud järelevalvemenetlust, milles hindab Tapa vallavalitsuse tegevust eelmisel aastal kohaliku munitsipaalomandis vee-ettevõtte OÜ Tapa Vesi osakapitali tõstmisel. Tegu on tähelepanuväärse kaasusega, mis hakkab ilmselt näitama suunda paljudele Eesti omavalitsustele, sest vee-ettevõtte tehtud tehingu ebaseaduslikuks riigiabiks tunnistamise korral tuleb OÜ-l Tapa Vesi kaugküttetorustik tagastada või hüvitada selle maksumus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum