Artikkel
 • Jaga lugu:

  Tarmo Toiger: autoturg jahtub, elektriautode müüki ähvardab tagasilöök

  Tarmo Toiger.Foto: Raul Mee

  Kui Euroopa riigid ei suuda üles ehitada korralikku laadimisvõrku, on elektriautodele üleminek suures ohus, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.

  Uute sõidukite turg on jätkuvalt ebastabiilne ning veidi pikem aegrida näitab langustrendi. Esimese poolaasta tulemus on väiksem võrreldes eelmise aastaga, kahanedes 14%, aasta teise kvartali kukkumine oli 18% võrreldes 2021. aasta teise kvartaliga (sisuliselt 2014. aasta tase).
  Edasimüüjad lootsid esimeses kvartalis paremaid numbreid, kahjuks kordusid tuttavad probleemid ka teises kvartalis ning tarned lükkusid edasi. Kõrge nõudlus ja autode kehv kättesaadavus on andnud võimaluse hindu tõsta, kogu sektor näitab head müügi kasvu: võrreldes eelmise kvartaliga oli kasv 22% ja võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga oli kasv 9%.
  Heites pilgu lääne poole ja vaadates uute sõidukite müüki, on uute autode numbrid veelgi nukramad. Müük kukkus juunis (17% võrreldes eelmise aasta juuniga) ja nüüd on autode müük Euroopa turul kukkunud 12 kuud järjest. Suurimaks probleemiks on jätkuvalt autode kättesaadavus ja laiemad tarneprobleemid. Euroopa automüüjad nõudluse üle ei kurda, kuid hinnatõusu ja intresside kasvu tingimustes võib tarbijate kindlustunne saada löögi ning nõudlus kahaneda.
  Kas tarbija on valmis?

  Sisu on kättesaadav ainult tellijale.

  logi sisse!

  undefined

   Telli Äripäev
   Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
  "Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
  Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
  Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
  Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
  Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
  Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
  Reaalajas börsiinfo
  Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
  Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
  Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
  Turistide ööbimised kasvasid juunis poole võrra
  Statistikaameti andmetel peatus juunis majutusettevõtetes ligi 337 000 turisti, mis ületab mullust sama perioodi taset 56 protsendi võrra, suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.
  Statistikaameti andmetel peatus juunis majutusettevõtetes ligi 337 000 turisti, mis ületab mullust sama perioodi taset 56 protsendi võrra, suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.
  Elekter teeb Põhjamaadega konkureerimise raskemaks
  Eesti ettevõtted peavad toime tulema rekordiliste energiahindadega ja see teeb neil raskemaks konkureerimise Põhjamaadega, kus elekter on odavam olnud, ütleb Eesti Panga ökonomist Sulev Pert kommentaaris hinnastatistikale.
  Eesti ettevõtted peavad toime tulema rekordiliste energiahindadega ja see teeb neil raskemaks konkureerimise Põhjamaadega, kus elekter on odavam olnud, ütleb Eesti Panga ökonomist Sulev Pert kommentaaris hinnastatistikale.

  Küpsised

  Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

  Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.