Juhan Lang • 16. oktoober 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Goldman Sachs kasvatas kasumit

Investoreid panga tulemused üleliia ei rõõmustanu ja aktsia on reageerinud langusega.
Investoreid panga tulemused üleliia ei rõõmustanu ja aktsia on reageerinud langusega.  Foto: Bloomberg

USA investeerimispank Goldman Sachs kasvatas kolmandas kvartalis nii käivet kui puhaskasumit ja ületas tugevalt analüütikute ootusi. Ettevõtte aktsia on eelturul tulemustele reageerinud 2,39% suuruse kukkumisega.

Panga teatel teeniti läinud kvartalis 2,24 miljardit dollarit puhaskasumit. Mullu samal ajal teenis pank 1,53 miljardit puhaskasumit. Aktsia kohta teenis ettevõte 4,57 dollarit kasumit, ületades tuntavalt Reutersi küsitletud analüütikute nägemust, kes ootasid kasuminumbriks aktsia kohta 3,21 dollarit.

Investeerimispanga käive kasvas kolmandas kvartalis 8,30 miljardi dollarini. Samal ajal olid analüütikud käibeks ennustanud 7,85 miljardit.

Investorite terava pilgu all on ka panga valuutade ja toormete kauplemise äri, millest just esimene on olnud firma jaoks elutähtis kasumimootor üle kümnendi jooksul. Valuutakauplemisäri on kaotusi kandnud alates 2013. aasta kolmandast kvartalist, kuna investorite seas valitseb ebakindlus selles osas, millal Föderaalreserv võiks liikuda intressimäärade tõstmise suunas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt