Goldman Sachs kasvatas kasumit

16. oktoober 2014, 15:05
Investoreid panga tulemused üleliia ei rõõmustanu ja aktsia on reageerinud langusega.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141016/BORS/141019729/AR/0/AR-141019729.jpg

USA investeerimispank Goldman Sachs kasvatas kolmandas kvartalis nii käivet kui puhaskasumit ja ületas tugevalt analüütikute ootusi. Ettevõtte aktsia on eelturul tulemustele reageerinud 2,39% suuruse kukkumisega.

Panga teatel teeniti läinud kvartalis 2,24 miljardit dollarit puhaskasumit. Mullu samal ajal teenis pank 1,53 miljardit puhaskasumit. Aktsia kohta teenis ettevõte 4,57 dollarit kasumit, ületades tuntavalt Reutersi küsitletud analüütikute nägemust, kes ootasid kasuminumbriks aktsia kohta 3,21 dollarit.

Investeerimispanga käive kasvas kolmandas kvartalis 8,30 miljardi dollarini. Samal ajal olid analüütikud käibeks ennustanud 7,85 miljardit.

Investorite terava pilgu all on ka panga valuutade ja toormete kauplemise äri, millest just esimene on olnud firma jaoks elutähtis kasumimootor üle kümnendi jooksul. Valuutakauplemisäri on kaotusi kandnud alates 2013. aasta kolmandast kvartalist, kuna investorite seas valitseb ebakindlus selles osas, millal Föderaalreserv võiks liikuda intressimäärade tõstmise suunas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2014, 15:13

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing