• Jaga lugu:

  Naftahind viie aasta madalaim

  Nafta puurimine Põhjamerel.Foto: EPA

  Toornafta hind jätkab ka selle nädala alguses langust ning Brenti toornafta kukkus täna viie aasta madalaimale tasemele.

  Langusele annab hoogu juurde nii dollari tugevnemine kui globaalsete börside üldine tõus. Lisaks kasvab USA naftatoodang ning nõudlus ületab pakkumist.
  Toornafta futuurid kukkusid täna Londonis 2,5% ja New Yorgis 1,9%. Morgan Stanley alandas oma reedeses raportis tuleva aasta naftahinna prognoosi 29%.
  Hinnad olid languses juba möödunud nädalal, mil Saudi Araabia kuised naftahinnad läbisid suure kärpelaine Aasia ja USA ostjatele. Reedel pani USA tugev tööturu raport dollari veelgi rallima ning see langetas omakorda nafta hinda.
  Tugev dollar teeb aga nafta ostmise suurema osa riikide jaoks kalliks, kuna tegemist on dollaripõhise toorainega.
  Nymexi toornafta hind on viimasest kümnest nädalast kukkunud üheksal nädalal. Reedel saavutas see madalaima taseme alates 2009. aasta juulist. Põhjamere Brenti toornafta on kukkunud viimasest 17 nädalast kokku 14. Reedel saavutas hind madalaima taseme alates 2009. aasta oktoobrist.
  Selle nädala lõpus avaldavad suurimad globaalsed energiaagentuurid oma kuised raportid. See peaks andma parema ülevaate naftahindade liikumisest ning nõudluse ja pakkumise suhtest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.