Milline oli USA börsi parim sektor?

31. detsember 2014, 14:00
Nn kommunaalteenuste sektori (Utilities) alla liigitub ka USA suurim tuumaelektrijaamade operaator Exelon.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141231/BORS/141239938/AR/0/Exelon-.jpg

Kõigist S&P 500 indeksi suurimatest sektoritest tegid tänavu ülekaalukalt parima esitluse kommunaalteenuseid pakkuvad ettevõtted, vahendab USA Today.

Kommunaalteenuste sektor (vesi, elekter, päikeseenergia jne) on aasta algusest rallinud ligemale 30%, ületades sellega pea enam kui 16% võrra S&P 500 indeksi 13,1% tootlust ning lüües paremuselt järgnenud tervishoiusektorit (+25%) ja infotehnoloogiasektorit (+20,5%).

Bespoke Investment Groupi kaasasutaja Paul Hickey rääkis uudistekanalile, et traditsiooniliselt on kommunaalteenuste sektor turvasadamaks ja turu kõige madalama kasvuga sektor. Kasvu peamine põhjus on analüütikute hinnangul tõik, et iga viimane kui sektori aktsia maksab dividende (kogu sektori keskmine dividenditootlus on 3,3%) ja kuna USA 10 aastase tähtajaga võlakirjade tootlus langes tänavu 3% pealt 2,2%le, on investorid otsinud turvalisi alternatiive.

Sektori kasuks räägib Cumberland Advisorsi investeeringute juhi David Kotoki sõnul seegi, et sinna alla kuuluvad ettevõtted tegutsevad valdavalt koduturul ja on seega vähem mõjutatud majanduslikest ja geopoliitilistest välisriskidest. Teisest küljest on piiratud ka valuutarisk ja abiks on tulnud ka kõvasti langenud energiahinnad.

Analüütikute hinnangul on siiski vähetõenäoline, et sektor edaspidigi turule silmad ette teeb. Pigem vastupidi. Hickey nentis, et sektorit varjutab ridamisi riske. „Pärast viimast liikumist stratosfääri on kommunaalteenuste sektori P/E hüpanud 18,77 peale. See on kõrge, eriti kui vaatame S&P 500 keskmist P/E suhet.“

Kommunaalteenuste sektori vastu räägib ka see, et tuleval aastal tõstab Föderaalreserv intressimäärasid ja see omakorda vähendab dividendide atraktiivsust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2014, 13:47
Otsi:

Ava täpsem otsing