Rainer Saad • 10 juuni 2015

S&P langetas Euroopa pankade reitinguid

RBSi juht Ross McEwan.  Foto: EPA

Reitinguagentuur Standard & Poor’s langetas mitme Euroopa suurpanga reitinguid, kes saavad tuge valitsustelt. Agentuuri sõnul põhjustab see pankade ebakindlust.

S&P langetas Deutsche Banki, Royal Bank of Scotlandi ja Commerzbanki reitingud tasemele „BBB+“, mis on kolme taseme kaugusel spekulatiivsest reitingust. Deutschele tähendas see langust kahe taseme võrra, RBS-ile ja Commerzbankile ühe taseme võrra, kirjutas Reuters.

S&P langetas ka pankade reitingute väljavaateid. Deutsche Banki, Barclays ja Royal Bank of Scotland reitingu väljavaated langetati tasemele „stabiilne“ ning Commerzbanki reitingu väljavaade tasemele „negatiivne“. Agentuur kinnitas ka Lloyds Banki ja HSBC reitingud, öeldes, et nende väljavaade on stabiilne.

Reitinguedetabeli suurim kukkuja oli Deutsche Bank, mille maine on kannatanud regulatsioonide ja erinevate õigusküsimuste tõttu.

 

Hetkel kuum