Mait Kraun • 6. august 2015 kell 10:54

Arco Vara kasvatas tublisti käivet

Arco Vara Viljandi kontor.  Foto: Raul Mee

Arco Vara teatas oma teise kvartali ja poolaasta majandustulemused, millest selgus, et käive on tublisti kasvanud.

Teise kvartali lõikes kasvas käive 2,1 miljoni euroni – 2014. aasta samal ajal oli käive veel 1,1 miljonit eurot. Ärikasum oli 0,2 miljonit eurot ja puhaskahjum 12 000 eurot. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga on Arco Vara olukord paranenud – siis oli ärikahjum 0,1 miljonit ja puhaskahjum 0,4 miljonit.

„Teine kvartal ning ootuspäraselt ka kolmas on Arco Vara jaoks 2015. aastal kõige tagasihoidlikumad,“ ütles Arco Vara juhataja Tarmo Sild. „Teise kvartali käive ja puhaskahjum tähendavad, et me teenime ennast tasa ja ootame järgmist kasvu ja kasumi teenimise hetke. Samas mõjuvad need kvartalid uniselt vaid raamatupidamislikult, kuna paralleelselt käib juba uute korteriarenduste sisseost, ettevalmistamine, ehitus ja eelmüük.“

Kontserni esimese poolaasta käive tegi võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi kolmekordse tõusu – 2,2 miljonilt eurolt 6,5 miljoni euroni. Müügitulu järsu kasvu põhjustas arendusdivisjon, mille müügitulu oli esimese kuue kuu jooksul 5,2 miljonit eurot (2014. aastal 0,8 miljonit). Sellest 4,6 miljonit oli kontserni Bulgaaria arendusprojektide korterite müügist saadud tulu.

Kuue kuu ärikasum ulatus 1,1 miljonit euroni ja puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot.

Jaanuarist juunini müüdi kontserni arendatavates projektides 61 korterit, millest 13 müüdi teises kvartalis. Äripindasid müüdi 5. Eelmise aasta esimese kuue kuuga müüdi 3 korterit, nendest vaid üks müüdi teises kvartalis.

2015. aasta esimese kuue kuuga kontserni koosseisus muutusi polnud. Juuni lõpu seisuga kuulus kontserni kokku 24 ettevõtet.

Hetkel kuum