Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arco Vara kasvatas tublisti käivet

  Arco Vara Viljandi kontor.Foto: Raul Mee

  Arco Vara teatas oma teise kvartali ja poolaasta majandustulemused, millest selgus, et käive on tublisti kasvanud.

  Teise kvartali lõikes kasvas käive 2,1 miljoni euroni – 2014. aasta samal ajal oli käive veel 1,1 miljonit eurot. Ärikasum oli 0,2 miljonit eurot ja puhaskahjum 12 000 eurot. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga on Arco Vara olukord paranenud – siis oli ärikahjum 0,1 miljonit ja puhaskahjum 0,4 miljonit.
  „Teine kvartal ning ootuspäraselt ka kolmas on Arco Vara jaoks 2015. aastal kõige tagasihoidlikumad,“ ütles Arco Vara juhataja Tarmo Sild. „Teise kvartali käive ja puhaskahjum tähendavad, et me teenime ennast tasa ja ootame järgmist kasvu ja kasumi teenimise hetke. Samas mõjuvad need kvartalid uniselt vaid raamatupidamislikult, kuna paralleelselt käib juba uute korteriarenduste sisseost, ettevalmistamine, ehitus ja eelmüük.“
  Kontserni esimese poolaasta käive tegi võrreldes eelmise aasta sama ajaga ligi kolmekordse tõusu – 2,2 miljonilt eurolt 6,5 miljoni euroni. Müügitulu järsu kasvu põhjustas arendusdivisjon, mille müügitulu oli esimese kuue kuu jooksul 5,2 miljonit eurot (2014. aastal 0,8 miljonit). Sellest 4,6 miljonit oli kontserni Bulgaaria arendusprojektide korterite müügist saadud tulu.
  Kuue kuu ärikasum ulatus 1,1 miljonit euroni ja puhaskasum oli 0,7 miljonit eurot.
  Jaanuarist juunini müüdi kontserni arendatavates projektides 61 korterit, millest 13 müüdi teises kvartalis. Äripindasid müüdi 5. Eelmise aasta esimese kuue kuuga müüdi 3 korterit, nendest vaid üks müüdi teises kvartalis.
  2015. aasta esimese kuue kuuga kontserni koosseisus muutusi polnud. Juuni lõpu seisuga kuulus kontserni kokku 24 ettevõtet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
7,8 miljoniga saab Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimine teoks
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti teatel kuulutati edukaks Merko Ehituse kontserni kuuluva Tallinna Teede ASi pakkumine Vana-Kalamaja tänava rekonstrueerimiseks.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
ÜRO nõuab ligipääsu tule alla jäänud Ukraina tuumajaamale
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.
ÜRO peasektretär Antonio Guterres nõuab rahvusvahelistele vaatlejatele ligipääsu Zaporižžja tuumaelektrijaamale, mis jäi nädalavahetusel kaudtule alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.