Birjo Must • 31. august 2015 kell 7:41

Aktsiatele kolme aasta halvim kuu

Globaalsed aktsiad langevad edasi.  Foto: EPA

Globaalsed aktsiad liiguvad täna üle kolme aasta suurima kuise kukkumise suunas, kuna ebakindlus turgudel püsib.

Stoxx Europe 600 indeks langes varahommikul Londonis 0,1%, 362,98 punktile. Kuigi möödunud nädalal lõpetas indeks pärast suuri kõikumisi plussis, liigub see siiski oma nelja aasta halvima ühekuise tulemuse suunas.

Globaalsete aktsiate väärtus on augustis kukkunud üle 5 triljoni dollari võrra. Ülemöödunud nädalal Hiinast alguse saanud börsipaanika survestab jätkuvalt investorite otsuseid.

Samal ajal kaaluvad USA Föderaalreservi ametnikud, kas teha septembris esimene intressimäärade tõstmine üheksa aasta jooksul. Nädalavahetusel ütles FEDi kõrge ametnik Stanley Fischer, et inflatsiooni tõusuks on head põhjused. See süstis investoritesse optimismi juurde. Samas leiab kogenud fondijuht Mark Mobius, et septembris oleks veel liiga ennatlik intressimäärasid tõsta.

Hiinas jätkasid aga aktsiad täna langust. See omakorda kasvatab hirmu, et sealse valitsuse püüded turgu ärgitada kukuvad läbi. Shanghai Composite indeks on täna kukkunud 0,82% ja Jaapani Nikkei 225 indeks 1,28%.

Hetkel kuum