Rainer Saad • 20. november 2015 kell 7:05

Volkswageni skandaalis asuti uurima Boschi

Greenpeace'i aktivist Volkswageni Wolfsburgi tehase väravas.  Foto: EPA

USA ametivõimud on asunud uurima maailma suurima autovaruosade tootja Boschi rolli Volkswageni heitmenäitude skandaalis.

USA justiitsministeerium uurib, kas Bosch teadis või osales Volkswageni aastaid kestnud petuskeemis, millega valetati diiselmootoriga autodel kütuse heitmenäite väiksemaks. Bosch on aastaid ehitanud Volkswagenile varuosasid. Uurimine on alles alguses ning seni pole USA ametivõimud leidnud ühtegi rikkumist, kirjutas Reuters.

Volkswagen on üles tunnistanud, et paigaldas kaheliitristele diiselmootoriga autodele tarkvara, mis võimaldas edukalt läbida heitmenäitude teste, valetades näite tegelikust väiksemaks. Septembris ütles Saksa autohiiglane, et pettus hõlmab 11 miljonit diiselautot maailmas, neist 482 000 Ameerika Ühendriikides.

Keskkonnakaitsega tegeleva advokaadibüroo Sive, Paget & Riesel P.C advokaat Daniel Riesel ütles, et petuskeemis on süüdi ka kõik need, kes seadmeid tootsid ja paigaldasid. „Mehaanik, kes vuntsib pangaröövlitele auto üles, osaleb samuti kuritöös,“ ütles ta.

Hetkel kuum