Pille Ivask • 27 jaanuar 2016

Shell sai suurtehinguks heakskiidu

Royal Dutch Shell  Foto: epa

Hoolimata odavast naftast ja keerulisest maailmaturust andsid Royal Dutch Shelli aktsionärid ettevõttele heakskiidu osta BG Group Plc, vahendab Bloomberg.

Shell andis teada, et enam kui 80 protsenti aktsionäridest hääletas tehingu poolt. Tehingu summaks kujuneb 51 miljardit dollarit. 

Analüütikud arvavad, et Shell usub naftaturgu taastuvat, mistõttu on selline tehing kasulik.

BG Group Plc on Suurbritannia nafta- ja gaasitootja.

Kuna nafta hind on alates tehingu väljakuulutamisest mullu aprillis langenud, karttis osa aktsionäre, et ehk maksab Shell tehingu eest liiga kõrget hinda. Ettevõtte juht Ben Van Beurden vastas, et tehing võimaldab suurendada Shelli rahavoogu ja parandada dividendimaksete võimalusi. Samuti on BG tootmine erinevalt Shelli omast suurenenud.

Tehingule peavad homme heakskiidu andma ka BG investorid, seejärel saab tehingu ametlikult kinnitada. Tehing peaks jõustuma veebruari keskpaigas ja tulemusena saab Shellist maailma suurim veeldatud maagaasi edasimüüja.

Hetkel kuum