Rainer Saad • 6. juuni 2016
Jaga lugu:

Briti naela kurss võttis suuna alla

Briti nael  Foto: EPA

Briti naela kurss nõrgenes kolme nädala madalaimale tasemele, kuna üha enam britte pooldab Euroopa Liidust lahkumist.

Nael langes kõikide suurte valuutade vastu, kuna täna avaldatud küsitlustulemused näitavad suuremat poolehoidu Brexitile ehk 23. juunil toimuvale referendumile Euroopa Liidust lahkumise üle. Inglise keskpanga teatel on lähenev hääletus avaldanud negatiivset mõju Suurbritannia majanduskindlusele.

Nael langes dollari vastu 0,9% ning euro vastu 0,7%. „Tänane liikumine oli reaalsushetk välismaistele investoritele. See annab märku, et referendum on lähenemas,“ ütles ING Groep NV valuutastrateeg Viraj Patel Bloombergile.

YouGovi küsitluse järgi pooldab Euroopa Liidust lahkumist 45% britte ja liitu jäämist 41%. TNSi küsitlustulemused näitasid, et 43% soovib lahkuda ning 41% mitte.

Jaga lugu:
Hetkel kuum