Rainer Saad • 8. juuni 2016 kell 9:02

Amazon investeerib Indiasse 5 miljardit

Amazoni juht Jeff Bezos.  Foto: epa

Amazon investeerib Indiasse 5 miljardit dollarit, et saada osa sealsest arenevast e-kaubanduse turust.

„Oleme juba praegu loonud Indiasse 45 000 töökohta ja näeme India majanduses suurt potentsiaali,“ vahendas CNBC Amazoni juhi Jeff Bezose sõnu.

2014. aastal investeeris Amazon Indiasse 2 miljardit dollarit ning sel aastal investeeritakse veel 3 miljardit. Sellega loodab USA e-kaubandusgigant leida uusi kasvuallikaid rahvusvahelistelt turgudelt, kus kasv on olnud nõrgem. Eelmisel aastal oli Amazoni tegevuskasum Põhja-Ameerikas 2,75 miljardit dollarit. Rahvusvahelistel turgudel sai Amazon 91 miljoni dollari suuruse tegevuskahjumi. 

Kerge pole Amazonil Indias olnud, kuna tihe konkurents käib mitme idufirmaga, kes on suutnud kaasata sadu miljoneid dollareid. Näiteks kaasas idufirma Flipkart eelmisel aastal 700 miljonit dollarit. Investorite seas oli ka USA investeerimispank Morgan Stanley.

Hetkel kuum