9 juuni 2016

Hõbeda ETFid täituvad investorite rahaga

Hõbedakang  Foto: Reuters

Vaatamata murele, et väärismetallide hinnatõus ei pruugi olla jätkusuutlik, on investorid tegemas hõbedale rekordpanuseid, vahendab Bloomberg.

Hõbeda fondidesse on voolanud palju uut raha ning fondide varade maht läheneb kõigi aegade rekordile. 2016. aastal on hõbeda hinnad tõusnud 25 protsenti. Väärismetallidele on hoo sisse andnud spekulatsioonid, et Föderaalreserv lükkab intresside tõstmist järjest rohkem edasi.

„Fondijuhid investeerivad hõbedasse jätkuvalt suuri summasid,“ ütles BullionVaulti onlain-kauplemise uuringute juht Adrian Ash. „Meie klientidelt tulev rahavool on sarnane sellega, mis toimus 2011. aasta alguses. Hõbe on steroididel kuld.“

Hõbedat kasutatakse tihtpeale selleks, et teha suurema riskiga panust kullale. Väärismetallide ralli ajal on hõbeda hinnatõus reeglina kulla omast kiirem. See tähendab, et hõbe on volatiilsem ja kätkeb endas ka rohkem riske.

Hõbedaga tagatud börsil kaubeldavate fondide (ETF) varade maht on tõusnud viimased kaheksa päeva järjest. 2014. aastal saavutatud rekordist on puudu vaid 0,6 protsenti, selgub Bloombergi kogutud andmetest. ETFide hõbeda hulk on sellel aastal tõusnud 6,4 protsendi võrra 20 067 tonnini.

Täna on hõbeda hind tõusnud 1,8 protsenti ja unts maksab 17,27 dollarit.

Hetkel kuum