Mait Kraun • 10 juuni 2016

Välismaalased müüvad rekordkogustes USA aktsiaid

Deutsche Bank.  Foto: EPA

Välismaalased müüvad USA aktsiaid rekordilise kiirusega, selgub Deutsche Banki peaökonomisti Torsten Sloki andmetest, vahendab MarketWatch.

See on USA aktsiaturgude jaoks väga halb uudis. Ajalooliselt on välismaine nõudlus olnud tugevas korrelatsioonis aktsiaturu üleüldise tootlusega. Kui välismaine nõudlus väheneb, siis aktsiad tavaliselt langevad.

Slok illustreerib korrelatsiooni allpool oleva graafikuga:

Selle nädala alguses jõudsid USA aktsiaindeksid vaid 1 protsendi kaugusele kõigi aegade rekordist. Täna on Standard & Poor’s 500 indeks langenud 0,9 protsenti ning Dow Jones on kaotanud 0,7 protsenti.

Tõsi, viimasel kahel päeval toimunud hinnalangust ei ole põhjustanud ainult välismaiste investorite müümine. Analüütikute sõnul on investorid mures Brexiti referendumi ja järgmise nädala Föderaalreservi kohtumise pärast.

Hetkel kuum