Indrek Mäe • 16. juuni 2016 kell 7:44

Aasia turud reageerisid Jaapani keskpanga otsusele langusega

Investor jälgib Aasias börsiindeksi langust.  Foto: Reuters/Scanpix

Aasia turud on pärast Jaapani keskpanga otsust jätta oma rahapoliitika ning baasintressimäärad muutmata mitmeprotsendilises languses.

Jaapani börsiindeks Nikkei kukkus 3,05 protsenti, samas kui Hongkongi Hang Seng oli 2,05 ja Lõuna-Korea Kospi 0,8 protsenti madalamal.

Analüütikute hinnangul jäeti rahapoliitika muutmata, sest Jaapani keskpank ei soovi enne 23. juunil toimuvat Suurbriannia referendumit turgudesse liigset optimismi süstida. „Liiga palju riske on tulemas,“ ütles Saxo Capital Marketsi vanemanalüütik Tareck Horchani.

Languses on ka Nikkei futuurid, mille väärtus kukkus 2,6 protsenti, ning keskpanga otsusele reageeris 1,85protsendise langusega ka seni tugevnenud jeen. „Skeptitsism USA majanduse taastumise suhtes ning õhus rippuv Brexiti võimalus hoiavad aga Jaapani rahvusvaluuta ka edaspidi kõrgel,“ arvas Horchani.

Hetkel kuum