Indrek Mäe • 16. juuni 2016 kell 11:30

Uber sõidutab toitu nüüd ka Londonis

Uberi väärtus on tõusnud juba üle 60 miljardi dollari  Foto: EPA

Sõiduvahendusteenust pakkuv Uber laiendab oma tegevust ning alates tänasest pakutakse Londonis oma klientidele võimalust toitu tellida.

Selleks on loodud äpp nimega UberEATS, mis võimaldab inimestel tellida toitu linna erinevatest kohtadest. Süsteem toimib sarnaselt taksovahendusteenusega ning tarbijatel on selle kaudu võimalik reaalajas näha, kui kaugel nende tellimus on. Teenust saab Londonis kasutada kella 11st ennelõunal kella 11ni õhtul. „Tegemist on loogilise jätkuga meie senisele tegevusele, sest meie all sõitvad autojuhid on nagunii kogu aeg teel ja seega sobib uus teenus nende seniste ülesannetega,“ ütles Uberi tegevjuht Travis Kalanick.

„Inimestele meeldib, et nad saavad auto tellida vaid ühe klikiga, ning nüüd on neil võimalus täpselt samal viisil saada osa ka heast toidust,“ rääkis Uberi Suurbritannia regiooni juht Jo Bertram. „Me toome inimesteni nii lõuna, ooted kui ka õhtusöögi,“ teatas ta.

London on teine linn Euroopas, kus inimesed saavad Uberi abil toidu neile sobivasse kohta tellida. Sarnast teenust pakutakse veel Pariisis ning mõnes USA linnas. Uue teenuse turule tulek on osa Uberi agressiivsest laienemiskampaaniast, mille käigus loodetakse leida uusi kasutajaid ning õigustada oma 62,5 miljardi dollari suurust väärtust.

Uber pole Londonis siiski ainus toidutellimise teenust pakkuv ettevõte, lisaks neile pakuvad Suurbritannia pealinnas teenust veel Deliveroo ja GrubHub.

Hetkel kuum