Juhan Lang • 20. juuni 2016 kell 9:40

Nafta hind tõusis

Nafta puurkaev.  Foto: EPA

Sarnaselt Euroopa peamistele börsiindeksitele on ka nafta hind täna suuna üles võtnud, sest viimased arvamusküsitlused näitavad üha kahanevat võimalust, et britid võiksid sel nädalal toimuval hääletusel otsustada Euroopa Liidust lahkumise poolt.

Brenti toornafta hind kerkis 1,69% võrra, 50 dollarile barreli eest. USA toornafta (WTI) hind tõusis 1,50% võrra ja kaupleb 48,7 dollaril barrel.

Sydneys asuva CMC Marketsi turustrateeg Michael McCarthy rääkis Reutersile, et ajal, mil turu meeleolusid dikteerib Brexit, sõltub nafta hinna käekäik eeskätt dollari kursist. Ta ennustas, et käesoleval nädalal on oodata turgudel närvilist kauplemist.

Euroopa börsid tõusid täna järsult, sest uue arvamusküsitluse järgi kasvas brittide toetus Euroopa Liitu jäämisele.

Hetkel kuum