Mait Kraun • 29 juuni 2016

Strateeg: USA aktsiaturul võib suvi osutuda veriseks

Deutsche Bank.  Foto: Reuters/Scanpix

Deutsche Banki USA aktsiate peastrateeg ütles, et näeb sellel suvel ameeriklaste aktsiaturul märkimisväärset langusriski, vahendab CNBC.

„Ma olen turgude pärast sellel suvel väga mures. Ma arvan, et Standard & Poor’s 500 indeks langeb 1950 punktini, isegi madalamale,“ ütles peastrateeg David Bianco. Tema sõnul püsivad intressid madalal ning tugevam dollar takistab nafta hinnatõusu jätkumist.

S&P 500 indeks tõusis teisipäeval ligi 2 protsenti ja jõudis 2036 punktini. Enne seda langes indeks kahe päevaga ligi 6 protsenti, sest britid otsustasid eelmise nädala neljapäeval toimunud referendumil Euroopa Liidust lahkuda (Brexit).

Investorid arvavad, et Brexit sunnib ka Föderaalreservi intressimäärade tõstmist edasi lükkama. Tõsi, madalad intressid toetavad osalt aktsiaturge. Samas on need finantssektori jaoks suureks koormaks, ütles Bianco.

Praegune dollari tugevnemine teeb nafta hinnatõusu jätkumise ebatõenäoliseks. Tugevam dollar muudab nafta hinna teistes valuutades kallimaks, mis vähendab nõudlust.

WTI ja Brenti toornafta on täna veidi taastunud. Kummagi hind on tõusnud vastavalt 3,5 ja 3,4 protsenti ning barreli hind on jõudnud tagasi 50 dollari juurde.

Hetkel kuum