• Jaga lugu:

  Volkswagen võib saada löögi ka Hiinalt

  Volkswageni autotehasFoto: EPA

  Volkswagen hoiatas, et Hiina müügitulemused võivad märkimisväärselt kukkuda, kui Hiina valitsus otsustab, et seni kehtinud maksukärbe väiksema mootoriga autodele kaotab selle aasta lõpus kehtivuse.

  Saksa autotootja on Bloombergi andmeil praegu läbirääkimistes nii Hiina valitsuse kui ka Hiina Autotootjate Assotsiatsiooniga, et selgeks teha, kas maksukärpe tegemist lükatakse edasi.
  Volkswagen müüs Hiinas ja Hongkongis selle aasta esimeses pooles rekordilised 1,86 miljonit sõidukit. Hiinlaste nõudlust Volkswagen Groupi kuuluvate autode järele suurendas eeskätt see, et Hiina valitsus otsustas väikse mootoriga autodele kehtestatud müügimaksu varasemalt 10 protsendilt 5-le kärpida.
  Volkswageni Hiina osakonna juht Jochem Heizmann lausus, et juhul kui Hiina valitsus otsustab aasta lõpus müügimaksu kaotada, oleks see Volkswagenile suur löök.
  Hiina on end Saksa autotootja jaoks üldse eduka turuna tõestanud. Volkswagen müüb Hiinas vähe diiselmootoriga autosid, sest riiklik juhtkond promob bensiini kasutamist.
  Hoolimata segadusest maksudega on Volkswagen teatanud, et jääb Hiinas oma 4 miljardi euro suuruse investeerimisplaani juurde. Samuti plaanib ettevõte Hiina tarbijateni lähiaastail tuua taskukohasema linnamaasturi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.