• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordeconi juht: Koidula piiripunkt tõi aktsionäridele tagasilöögi

  Nordeconi juht Jaano VinkFoto: Raul Mee

  Pikalt veninud vaidlus kohtus Koidula piiripunkti ehituse üle TREV2ga oli küll võidukas, ent avaldas siiski tänavu teise kvartali majandustulemustele olulist mõju.

  Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink on teise kvartali majandustulemusi kommenteerides ilmselgelt kõige vähem rahul sellega, et ühest küljest jõudis lõpule riigikohtu otsusega vaidlus TREV2ga Koidula piirpunkti ehituse üle, kuid see avaldas mõju majandustulemustele.
  Vink meenutas, kuidas TREV2 jättis Nordeconi nendes töödes partnerina üksi ja lahkus objektilt ning kuidas nad pidid väga pingelise ja keerulise objekti oma täiendavaid ressursse kasutades lõpuni ehitama. Vaidlus käis tema sõnul selle üle, et need kulud oleksid kaetud.„Pikas juriidilises jadas saime küll positiivse kohtulahendi, aga rahalises mõttes olime sunnitud suurusjärgus 300 000 eurot korstnasse kirjutama, mis meie tulemust mõnevõrra vähendas,“ rääkis Vink nördinult.
  Talle teeb meelehärmi, et riigile õigeaegselt ja korrektselt ning kvaliteetselt üle antud Koidula piiripunkt annab veel mitu aastat hiljem aktsionäridele sellise tagasilöögi. Rõõm on tema sõnul tõdeda, et omal ajal tehti õige valik – jätkata üksinda ja lepingud lõpetada. „See ei olnud kolme kvartali majandustulemuste resultaat, vaid ajalooliselt kerkinud miinusnumber,“ kinnitas Vink.
  Tegelikult teeb Vingile rõõmu see, et Nordecon on suutnud valitud strateegiast kinni pidada: ettevõte pole tormanud lihtsalt niisama kuskile lepingusse, vaid on ikkagi püüdnud hinnata riske ja suutnud lepinguportfelli üksjagu suurendada. „Suhteliselt kindlama tundega saab tulevikku vaadata,“ lausus Nordeconi juht. „Võimalusi tööd saada on üksjagu ja inimestel tööd on.“  
  Vink hindas Nordeconi jaoks turuolukorda pigem soodsaks, liiga optimistlik ta ei ole. Vingi sõnul püüavad nad igas segmendis hästi hakkama saada. Hoonete osakaal on Vingi hinnangul praegu liiga suur, viimasel poolaastal lausa 79%, rajatisi on ainult 21%. Kaua oodatud Euroopa abirahadega seotud projektid, kus üsna suur hulk peaks olema rajatiste pool, peaks andma ka Nordeconile hea võimaluse.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.