Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Iduinvestori kallis kool

Alustavatesse ettevõtetesse investeerinud Madis Müür ei ole tulemustega põrmugi rahul.
Alustavatesse ettevõtetesse investeerinud Madis Müür ei ole tulemustega põrmugi rahul.  Foto: Andres Haabu

Vaevalt oli Eesti läbi aegade üks edukamaid pokkerimängijaid, ettevõtja ja investor Madis Müür jõudnud oma portfelli kaheksa alustavat ettevõtet lisada, kui reaalsus teenimissoovile kriipsu peale tõmbas.

Karm tõde on see, et ükski kaheksast Müüri valitud ettevõttest ei ole suutnud ligilähedaseltki oma eesmärki täita või pole nad kuigi varmad tulemusi avaldama. Ehkki eelmises finantskriisis karastunud investor on leppinud, et vähemalt osa investeeringutest tuleb tal lõplikult maha kanda, loodab ta endiselt vähemalt osa panustatud rahast tagasi saada.

 „Lähiajal ma sellesse valdkonda ei panegi raha,“ võttis Müür kokku aasta tagasi saadud õppetunni, mille lühike riskikapitalisti karjäär talle andis. „Õppetunde on siin olnud päris palju. Just see, et ühtegi positiivset näidet ei ole ja keegi ei püsi isegi graafikus. See mõjus küllaltki eemaletõukavalt. Kui ühtegi positiivset üllatust ei ole ja ükski isegi enda eesmärke ei täida, siis teeb natuke meele mõruks küll.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt