• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rauamaagi hind hakkab langema

  Rauamaagile prognoositakse hinnalangust.Foto: Reuters/Scanpix

  Kuigi rauamaagi ning koksisöe hind on viimasel ajal tõusnud, hakkab see vaikselt taas langema, vahendab Bloomberg.

  Maailma suurima kaevandusettevõtte BHP Billiton juht Andrew Mckenzie tõdes, et viimasel ajal on hinnatõusule kaasa aidanud asjaolu, et rauamaagi ja koksisöe tarned on häiritud.
  Rauamaagi hind on sel aastal tõusnud 66% võrra, mis tähendab, et tänavu on esimene kord üle kolme aasta, mil hind näitab tõusutrendi. Koksisöe hind on kerkinud aga pea kolm korda ehk 295% võrra.  
  Mckenzie hinnangul on hindasid aidanud kergitada ka Hiina püüdlused korrastada oma terase- ning söetööstust. “Turuloogika järgi peaksime me nägema hindade langust, kui juhul muidugi tarned häiritud ei saa,” märkis ta.
  Praegune hinnakliima peaks mõjuma positiivselt BHP kasumile. Prognooside kohaselt peaks ettevõtte kasum võrreldes möödunud aastaga kerkima enam kui 280% võrra ehk kuni 4,6 miljardi dollarini. Mckenzie on öelnud, et ilmselt kasutatakse saadud tulust osa laenukoormuse vähendamiseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.