• Jaga lugu:

  Tasa ja targu toob investeerimises edu

  Aeglane investeerimine on muutunud atraktiivsemaksFoto: EPA

  Investeerimismaailmas muutuvad asjad järjest kiiremaks. Bank of America Merrill Lynchi (BAML) strateegide arvates pakub see pikaajalistele investoritele head võimalust, vahendab MarketWatch.

  „Turud on nihkunud rohkem andmetel põhinevatele kiire raha strateegiatele, mis teeb pikaajalised ja fundamentaalsed investeerimisstrateegiad atraktiivsemaks,“ teatasid BAMLi strateegid.
  „Järgmisel aastal on kõige turuvastasem teema (contrarian theme) pikaajaline investeerimine,“ teatasid strateegid, kelle hulka kuulub ka Savita Subramanian. Nad ütlevad, et praegu on hea võimalus võite saada neil, kes ei ole tingimata kõige kiiremad.
  „Lühiajalised investeerimisstrateegiad põhinevad informatsioonil – selle kiiremal kättesaamisel ja mahtude suurenemisel. Need strateegiad on meelitanud triljoneid dollareid. Taoliste strateegiate levik tähendab, et aktsiaid hoitakse keskmiselt vähem aega, mis tekitab lühiajalise volatiilsuse järske tõuse,“ kirjutasid strateegid.
  Nende sõnul on lühiajalised investeerimisstrateegiat (quant/factor investing) kogunud populaarsust fundamentaalse investeerimise arvelt. „Üks turu suurimaid ebaefektiivsusi võib tuleneda sellest, et pikaajalisse ja fundamentaalsesse investeerimisse panustatakse vähe kapitali.“
  Nad tõid välja ka graafiku, kus on näha, et inimesed otsivad google’ist märksõna factor investing viimasel ajal palju rohkem kui fundamental investing.
  Panga strateegid nentisid, et investoritel on praegu kasulik mõelda kümnendite taha. „Aeg on tõesti raha, vähemalt aktsiate puhul,“ kirjutas BAMLi meeskond.
  „Kui investeerimishorisont pikeneb, siis tõenäosus raha kaotada üldiselt väheneb. Päevane kauplemine on mündiviskest vaid marginaalselt parem, aga 20 aasta lõikes on aktsiatega raha kaotamise tõenäosus 0 protsenti.“
  Seda on BAML illustreerinud allpool oleva graafikuga:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.