• Jaga lugu:

  Investorid panustavad agressiivselt naftale

  naftaFoto: epa

  Investorid pole alates 2014. aastast, kui hinnalangus algas, naftasse nii positiivselt suhtunud, kirjutab Bloomberg.

  Rahahaldurite tõusule panustavate positsioonide mahud tõusid kõrgeima tasemeni alates 2014. aasta juulist, sest OPEC ja mitu teist naftatootjat otsustas hiljuti tootmist kärpida. 12. detsembril jõudis nafta hind 17 kuu kõrgeima tasemeni – arvatakse, et tootmiskärbete tagajärjel hakkavad vähenema ka globaalsed varud.
  „Investorid on naftaleppe positiivselt vastu võtnud,“ ütles investeerimisfirma Again Capitali partner John Kilduff. „Konsensus on selline, et pakkumine kitseneb kiiresti ja investorid positsioneerivad ennast kõrgemate hindade jaoks varakult ette.“
  Riskifondid suurendasid WTI toornaftale tehtavaid panuseid 13. detsembril lõppenud nädalal 2,5protsendi võrra, selgub CFTC andmetest. Langusele panustavate positsioonide maht vähenes 30 protsendi võrra ja jõudis madalaima tasemeni alates maist. Samal nädalal tõusis nafta hind 4 protsenti.
  Täna on WTI tõusnud 0,9 protsenti ja Brent on lisanud 0,7 protsenti. Kummagi barrel maksab vastavalt 52,36 ja 55,62 dollarit.
  OPEC leppis 30. novembril Viinis kokku, et kollektiivselt vähendatakse tootmist 1,2 miljoni barreli võrra päevas. 10. detsembril liitusid leppega ka mitmed teised riigid, kelle hulka kuulusid ka Venemaa ja Kasahstan. OPECi välised riigid lubasid tootmist alandada 558 000 barreli võrra päevas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.