Mait Kraun • 2. jaanuar 2017 kell 8:15

Millised varad on arenevate turgude hitid?

Investorid panustavad aktiivselt Vene rublale.  Foto: Bloomberg

Investorid on arenevatel turgudel välja valinud oma lemmikud – populaarseimad on Venemaa ja Indiaga seotud varad, Brasiilia võlakirjad ja Mehhiko peeso, kirjutab Bloomberg.

Kõige enam panustatakse turgudele, mille poliitiline kliima on paranemas ning USA intressimäärade tõstmise mõju väiksem. Lisaks sellele eelistatakse riike, mis ei sõltu niivõrd palju USAst ning Donald Trumpi uuest välispoliitikast.

Venemaa

Investorid, kes laenavad raha madalate intressidega valuutades ning ostavad kõrgema tootlusega valuutat, armastavad kõige enam Vene rubla. UBS Group AG ütleb, et intressimäärade erinevusele panustamisega võib järgmise 12 kuu jooksul teenida 26 protsenti kasumit, mis on arenevate turgude seas kõige suurem number.

Kõrgete intressimäärade kõrval saab Venemaa kasu eelkõige nafta hinnatõusust. See võiks muuta sealse aktsiaturu investorite jaoks atraktiivseks, teatas investeerimisfirma NN Investment Partners.

Lõuna-Aafrika Vabariik

Mitmed investorid panustavad sellele, et president Jacob Zuma valitsusaeg on läbi saamas. See on tõstnud riigi aktsiate ja võlakirjade atraktiivsust. Investorid usuvad, et riik suudab tänu sellele vältida ka krediidireitingu alandamist.

Mehhiko

Mehhiko peeso on Ladina-Ameerika valuutade seas investoritele kõige atraktiivsem. Peeso on odav ning valuuta peaks kasu saama kohaliku keskpanga karmimast rahapoliitikast. Lisaks sellele on USA presidendivalimised võitnud Trump oodatust vähem protektsionistlik, ütles investeerimisfirma Ebury Partnersi riskijuht Enrique Diaz-Alvarez.

Brasiilia

Riikliku naftafirma Petrobrasi võlakirjad on „jätkuvalt odavad“. Panustada tasub ka Banco do Brasili ja kaevandusfirma Samarco võlakirjadele, ütles investeerimisfirma Andbanci fikseeritud sissetulekuga varade juht Carlos Gribel.

Tšiili

Riigi aktsiaturud peaksid kasu saama eelkõige vasehindade tõusust. Lisaks oodatakse, et valitsus muutub pärast 2017. aasta presidendivalimisi ettevõtjasõbralikumaks, teatasid Morgan Stanley, JPMorgan Chase ja BTG Pactual Group.

India

India varad on muutunud atraktiivsemaks, sest Donald Trump võib hakata kasutama protektsionistlikke meetmeid. Peaminister Narendra Modi otsustas novembris suurema nimiväärtusega rahatähed kehtetuks muuta, mis tekitas riigis rahakriisi. See võib aga tähendada, et intressimäärasid vähendatakse veelgi, mis peaks riigi võlakirjadele hästi mõjuma.

Indoneesia

Suur osa riigi börsil noteeritud ettevõtetest on kaevandusfirmad või kohalikule turule keskenduvad ettevõtted. Kui nikli ja kivisöe hinnad jätkavad tõusu, siis peaksid sellest kasu saama ka Indoneesia börsifirmad. Kõrge tootlusega võlakirjad on aga investorite lemmikud, sest riigi kaubanduse puudujääk on vähenenud, mis muudab Indoneesia USA intressimäärade tõusu suhtes vähem haavatavaks.

Hetkel kuum