Indrek Mäe • 13. jaanuar 2017 kell 8:19

Nintendo valmistas investoritele pettumuse

Nintendo on ka üks PokemonGo turuletoojaid.  Foto: EPA

Nintendo avaldas märtsis müüki paisatava uue põlvkonna mängukonsooli hinna, mille peale ettevõtte aktsia valuliselt reageeris.

Mängutootja teatel maksab 3. märtsil turule jõudev konsool Switch 299,99 dollarit, aga investorid peavad seda liiga kalliks. Aktsia väärtus kukkus uudise peale 5,75 protsenti ja maksab pärast Jaapani turu sulgumist 23,75 jeeni.

Peamiselt kardetakse, et kõrge hind võib vähendada Switchi konkurentsivõimet niigi tihedal mängukonsoolide turul. „Tihedas konkurentsis on hind võtmetähtsusega,“ arvas Jefferiesi analüütik Atul Goyal CNBC vahendusel.

Goyali hinnangul ootas turg, et Switchi hinnaks saab maksimaalselt 250 dollarit. Ta toob võrdluseks, et täpselt sama palju kui Nintendo uus konsool, maksab ka poolt toodetud PlayStation 4. Samal ajal pakub Microsoft oma kõige uuemat Xbox One’i 249 dollariga.

Switch on hübriidkonsool, mis sisaldab endas nii mängukonsooli kui ka tahvel- ja taskuarvuti omadusi.

Hetkel kuum