Olavi Teppan • 10. veebruar 2017 kell 20:29

Börsidel taas optimistlik nädal

Pulliturg  Foto: EPA

USA aktsiaturud lõpetasid nädala uutel rekordkõrgustel, tiivustatud president Donald Trumpi eilsest teadaandest, et lähiajal avaldatakse maksumuudatuste kava.

„Investorid tundsid vahepeal muret, et maksureformid on tahaplaanile lükatud,“ kommenteeris CNBC vahendusel investeerimisfirma Fort Pitt Capital analüütik Kim Forrest. „Nüüd juubeldatakse, et see siiski nii ei ole.“

S&P 500 sulgus energia- ja tööstussektori juhtimisel eilsest 0,36% kõrgemal ehk 2316 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,48% 20269 punktini ning tõusu vedas head tulemused avaldanud Caterpillari aktsia. Nasdaq Composite tõusis 0,33% 5734 punktini.

Täna avaldatud USA tarbijate kindlustunde indeks näitas kuu aja tagusega võrreldes oodatust rohkem järele ja oli veebruaris 95,7 punkti. USA eelarvepuudujääk kahanes eelarveaasta esimese nelja kuuga aasta varasemaga võrreldes 2% ning moodustas oktoobrist jaanuarini 156,9 miljardit dollarit.

Euroopas edenes aktsiaindeks Stoxx 600 täna 0,16%.

Hetkel kuum