Indrek Mäe • 23. veebruar 2017 kell 7:15

Barclays pettis ootusi

Barclaysi pank Londonis.  Foto: Reuters/Scanpix

Briti investeerimispanga eelmise kvartali tulemused jäid analüütikute ootustele alla, seda peamiselt maksukoormuse ajutise suurenemise tõttu.

Investeerimispanga maksueelne kasum oli 330 miljonit naela, seejuures korrigeeritud maksueelne kasum suurenes 284 miljoni naela võrra. Viis panka katvat Bloombergi analüütikut ootasid aga 646 miljoni euro suurust kasumit.

Ootustest kesisemate tulemuste põhjus oli maksustamisele kuulunud boonuste väljamaksete edasilükkamine. Samas teatas Barclays, et soovimatute üksuste müük edeneb hästi.

Äsja täitus ka panga uue tegevjuhi Jes Staley esimene aasta ametis. Ta on 12 kuuga pööranud enim tähelepanu äriklientidele ning Aafrika äride müümisele. „Ootame mõne kuu pärast restruktureerimise lõppu, mis on kestnud aastaid, ja usun, et meie aktsionärid on sellega rahul,“ ütles Staley.

Hetkel kuum