Liina Laks • 2. märts 2017 kell 8:05

Saksa leht: Wells Fargo skandaal võib olla kardetust suurem

Wells Fargo tulemused jäid analüütikute ootustele alla.  Foto: Reuters

Möödunud aastal puhkes USA suurpanga Wells Fargo ümber skandaal, kui selgus, et pank oli tekitanud kaks miljonit fantoomkontot. Nüüd, kolmapäeval andis ettevõte teada, et kontosid võib olla rohkem, kirjutab Handelsblatt.

Põhjusena toodi välja, et töötajad soovisid niiviisi kõrgeid müügisihte täita. Eelmise aasta sügisel leppis Wells Fargo ka USA valitsusega kokku, et maksab juhtunu tõttu 185 miljoni dollari suuruse trahvi.

Kontsernis vallandati skandaali tõttu 5700 töötajat ning ka kontserni juht John Stumpf lahkus oktoobris ametist.

Lisaks rahatrahvile ähvardab panka aga ka kriminaalvastutusele võtmine.

Samal ajal kirjutab Reuters, et kaebused Wells Fargo ja tema konkurentide vastu on aastaga kasvanud: Wells Fargol 44 protsenti möödunud aasta kolme kuu jooksul, Citigroupil 37 ja Capital One'il 28 protsenti. JP Morgani vastu suunatud kaebuste kasv oli 9 ning Bank of Americal 4 protsenti. Kõige enam kaevati krediitkaartidega seotud probleemide pärast.

Hetkel kuum