Liina Laks • 6. märts 2017 kell 9:57

Uus trend: jätkusuutlik investeerimine

Bali roheline kool. Bloombergi hinnangul ei piisa sellest, et raha kasvatatakse keskkonnasäästlikes ettevõtetes. Tulevikus peaks rohkem tähelepanu pöörama ka sellele, mida kontsern,kelle aktsiaid osta, sotsiaalses plaanis korda saadab.  Foto: EPA

Noorem põlvkond otsib sageli nii sotsiaalses kui ka keskkonnaplaanis jätkusuutlikke investeerimisvõimalusi, kirjutab uudisteportaal MarketWatch.

See on kaasa toonud jätkusuutlike fondide plahvatusliku kasvu: aastatel 2014-2016 suurenesid säärased fondid 33%, kokku 8,72 triljonile dollarile, teatas jätkusuutliku ja vastutustundliku investeerimise foorum.

Sealjuures on suur osa just noorematel investoritel, kellest 70% teatas, et eelistavad jätkusuutlikku investeerimist.

MarketWatchi hinnangul on nende eelistustel üks oht: nimelt väldivad nad küll fossiilkütusekontserne ning keskkonda saastavaid ettevõtteid. Kuid samal ajal peaksid nad eelistama ka jätkusuutlikke demokraatiaid. Sest vastasel juhul “läheb elu inetuks”.

Bloombergi ajakirjanike hinnangul on raske öelda, kumb tegi pikas perspektiivis rohkem kahju: naftaleke või 2010. aasta USA ülemkohtu otsus, mis kaotas valitsuse piirangud selles, mis puudutas ettevõtete tegevust poliitiliste jõudude rahalises toetamises.

Bloomberg toob kolm olulist punkti, mida sotsiaalselt jätkusuutlik investor peaks raha paigutamisel arvesse võtma:

-        Poliitiliste jõudude toetamise läbipaistvus.

-        Kuidas on annetamine reguleeritud.

-        Kuidas on ettevõtete juhtkond panustanud valimiskampaaniatesse.

Hetkel kuum