Pille Ivask • 19. aprill 2017 kell 10:30

IBMi kasum kukkus

IBM  Foto: epa

IBMi esimese kvartali majandustulemused valmistasid investoritele mõningast pettumust, sest ettevõtte kasum kukkus 13% võrra.

IBMi käive oli eelmises kvartalis 18,16 miljardit dollarit ning kasum 1,8 miljardit, mis ühe aktsia kohta teeb pärast mõnede valdkondade maha arvamist 2,38 dollarit. Viimane on ühtlasi veidi parem kui eelmisel aastal samal ajal. IBMi käive kukkus aga juba 20. kvartalit järjest.

Analüütikud olid oodanud 18,4 miljoni dollari suurust käivet ning kasumit 2,35 dollarit aktsia kohta.

IBMile teeb juba pikemat aega muret, et selle traditsioonilised valdkonnad nagu riistvara müük ning tarkvaraarendus on pigem inimeste huviorbiidist väljas. Seetõttu on ettevõte hakanud tegelema näiteks pilveteenuste pakkumisega, mis aga on pigem veel arendamisstaadiumis, kuigi mõningaid positiivseid arenguid tulemustes on juba näha. IBM on hakanud tegelema näiteks pilvarvutusega, tehisintellektiga ning mobiilitehnoloogiaga.

Hetkel kuum