Mait Kraun • 19. mai 2017 kell 17:48

Kui palju kaotasid kolmapäeval maailma rikkaimad?

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg  Foto: Reuters/Scanpix

Maailma rikkaimad inimesed kaotasid kolmapäevase turulangusega 35 miljardit dollarit, selgub Bloomberg miljardäride indeksi andmetest.

Bill Gates, kes on maailma rikkaim inimene, kaotas miljard dollarit, sest Microsofti aktsia langes 2,8 protsenti. Amazoni kaasasutaja Jeff Bezos langes rikaste edetabelis kolmandale kohale – tema varade väärtus kukkus 1,7 miljardi võrra. Hispaania jaemüügi magnaat Amancio Ortega varad kahanesid 355 miljoni euro võrra.

Globaalsed aktsiaturud hakkasid kolmapäeval langema, sest USA poliitiline olukord muutus pingeliseks. Nimelt tekitasid küsimusi FBI direktori James Comey vallandamisega seotud asjaolud ning investorid Trumpi administratsioon sattus seni oma suurimasse kriisi.

USA aktsiaturud langesid viimase kümne kuu kiireimas tempos – Nasdaq Composite kukkus 2,6 protsenti ning Dow ja S&P 500 odavnesid peaaegu 2 protsenti. MSCI maailma aktsiate indeks langes 1,2 protsenti.

Kõige enam langes Mark Zuckerbergi varade väärtus – kokku 2 miljardi dollari võrra, sest Facebooki aktsia kukkus 3,3 protsenti. Zuckerberg on maailmas rikkuselt viiendal kohal. Bloombergi miljardäride indeksis on kokku 500 inimest ning kokku langes nende varade väärtus 35 miljardi dollari võrra.

Hetkel kuum