Jürgen Klemm • 29. september 2017 kell 10:02

Saksamaa töötuse ajalooline madalpunkt

Taasühinenud Saksamaal pole varem olnud töötuse määr nii madal.  

Septembrikuise statistika järgi langes töötuse määr Saksamaal 5,6 protsendini. Töötute arv langes madalamale, kui seda prognoosida osati, vahendab Reuters.

Euroopa suurima majanduse tööturg näitab järjepanu uusi jõu ja ilu numbreid. Augustikuuga võrreldes langes töötuse määr tervelt kümneniku protsendipunkti 5,7% pealt. Reuters prognoosis septembriks paigalseisu.

Kuu ajaga leidis töökoha 23 000 inimest, mis tõi töötute koguarvu 2,506 miljoni peale. Ökonomistide seas läbi viidud küsitluse põhjal eeldas Reuters, et töö leiab 5000 inimest Ka kõige oprimistlikumad prognoosid ei julenud oodata, et see arv ulatub üle 15 000.

Töötuse määr pole 1990. aastast ehk kahe Saksamaa liitumisest saati olnud nii madal.

 

Hetkel kuum