Liina Laks • 6. oktoober 2017 kell 6:27

Ryanair lubab pilootidele rohkem palka

.  Foto: Reuters/Scanpix

Pilootide puhkusearvestuse segiajamise tõttu on Ryanair sunnitud ära jätma tuhandeid lende. Nüüd reageerib Iiri lennufirma pilootidele paremate töötingimuste loomisega.

Ryanair lubas neljapäeval tõsta pilootide töötasu „kõrgemaks kui konkurentide juures makstava“ ja parandada tööturvalisust, vahendab Reuters.

Iiri lennufirma on töötavate pilootide vähesuse tõttu pidanud teatama tuhandete lendude ärajätmisest, mis omakorda mõjutab sadu tuhandeid reisijaid. Ryanair ise selgitas, et põhjus oli vigases puhkusearvestuses, aga Reutersi andmetel teatasid ametiühingud, et tegelikult lahkus hulk piloote vahetult enne konkurentide juurde, kus pakuti rohkem palka ja paremaid töötingimusi.

Reutersile lekkinud Ryanairi juhi Michael O´Leary kirjas pilootidele lubas ta tõsta aastast töötasu 5000 kuni 10 000 euro võrra. Lisaks plaanib ta maksta pilootidele „lojaalsusboonust“, mis jääb 6000 ja 12 000 euro vahele – juhul kui inimene on pärast 12 kuud jätkuvalt Ryanairis tööl.

Hetkel kuum