Pille Ivask • 26. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Aasias sünnib uus miljardär iga kahe päeva tagant

Wang Jianlin on Aasia üks rikkamaid mehi  Foto: epa

UBS-i värskest raportist selgub, et Aasia on suurim rikaste kasvulava – piirkond saab juurde uue miljardäri iga kahe päeva tagant.

Raportist selgub, et ühelt poolt tuleneb megarikaste arvu kasv sellest, et Aasias juba on palju jõukaid, teisalt tõusevad ka materjali-, tööstus-, finants- ja tehnoloogiasektor, mis toetavad majanduskasvu.

UBS-i uuringust selgub, et kuigi miljardäride koguvarandus on endiselt kõige suurem USA-s, möödub Aasia praeguse tempo jätkumise korral Ameerika Ühendriikidest nelja aasta pärast.

UBS-i ülirikaste osakonna juht Josef Stadler tõdes CNBC-le antud intervjuus, et kui sageli öeldakse, et rikaste ning vaeste vaheline lõhe aina suureneb, annavad tema hinnangul ülirikkad inimesed just üha enam ühiskonnale tagasi.

“Me näeme, et kapitalismi ja altruismi vahele on tekkinud justkui sild. Kui vaadata fakte, siis on näha, et 1500 miljardäri annavad kaudses mõttes tööd kokku enam kui 28 miljonile inimesele,” selgitas Stadler.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt