Pille Ivask • 21. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Morgan Stanley: Tesla aktsia on väga muutlik

Foto: EPA

Morgan Stanley analüütikud usuvad, et Tesla aktsia hind on uuel aastal väga muutlik ning võib rallida 400 dollarini ja seejärel kukkuda alla praeguse hinnataseme.

Sealjuures usuvad Morgani analüütikud, et Tesla ei suuda Model 3 tootmisprognoosidest kohe kuidagi kinni pidada ning toodab tänavu neljandas kvartalis üksnes 1000 “rahvaautot”. Võrdluseks, Tesla ise on seadnud oluliselt ambitsioonikama eesmärgi – 10 000 neljarattalist. Samas ei muutnud Morgan prognoosi 2018. aastaks: pank usub endiselt, et Tesla suudab Model 3 tootmisnumbrid viia 120 000ni.

Kokkuvõttes on Morgani analüütikud Tesla aktsia osas üsnagi heitlikult meelestatud: ühelt poolt usuvad eksperdid, et Tesla suudab üle saada tootmise nii-öelda pudelikaelast, samas pole analüütikud sugugi veedunud, et Tesla suudab olla jätkuvalt sama konkurentsivõimeline.

Morgan Stanley annab Tesla aktsiale jätkuvalt neutraalse soovituse ning märgib hinnasihiks 370 dollarit. Praegu maksab Tesla aktsia 317,74 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt