Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

„Kõik, mis läheb üles, tuleb ka alla“

Elari Tamm
Elari Tamm  Foto: Raul Mee

Just nii iseloomustas praegust kinnisvaraturu olukorda Arco Vara kinnisvarabüroo tegevjuht Elari Tamm, ennustades tüüpkorterite müügimahu drastilist langust.

„Praegu ostavad üle poole tüüpkorteritest 25-35aastased inimesed, kuid nende arv väheneb,“ selgitas ta. „Seetõttu langeb ka nende seas populaarsete korterite müügimaht, lähima kümne aasta jooksul 35 protsendi võrra,“ ütles ta Bigbanki kinnisvarakonverentsil "Kuum või buum - viskame leili või hüppame jõkke?".

Ühtlasi tõi Tamm välja, et hetkel on 25-35aastaste inimeste toel keskmine ruutmeetri mediaanhind Tallinnas jõudnud rekordi ligidale ehk 2300 euroni. „See meenutab mulle aastat 2009,“ nentis ta. „Eks kinnisvarahindu ole muidugi palju mõjutanud ka see, et Euroopa Liiduga liitudes tuli turule palju uut laenuraha,“ märkis Tamm.

Eelisused muutuvad

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt