Apple võitis pool kümnendit kestnud patendivaidluse Samsungiga

25. mai 2018, 11:19
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180525/BORS/180529720/AR/0/AR-180529720.jpg
Ainult tellijale

Apple’i ja Samsungi vahel ligi viis aastat kestnud vaidlus jõudis lõpustaadiumisse, vandekohtu otsuse järgi peab Samsung tasuma üle poole miljardi dollari, kirjutab Reuters.

Maailma suurimad nutitelefonitootjad on patendivaidluse pärast kohtus alates 2011. aastast. Süüdistuse järgi kopeerib Samsung oma telefonide ja tahvelarvutite disainiga Apple’i tooteid. 2012. aasta otsuse järgi jäi Samsung süüdi, kuid tollal ei jõutud kompensatsioonis kokkuleppele.

„Me usume tugevalt oma disaini väärtusesse,“ ütles Apple avalduses. „See kohtuasi on olnud alati rohkemas kui rahas.“

Samsung on varem kompensatsiooniks välja käinud 399 miljonit dollarit. Kui praegune otsus apellatsioonile vastu peab, peab Lõuna-Korea ettevõte maksma lisaks veel 140 miljonit dollarit, mis teeks kogusummaks 539 miljonit dollarit. Samsungi esimese kvartali 10,8 miljardi dollarilisest puhaskasumist moodustab see ligikaudu 5 protsenti.

Samsung leidis, et otsus läheb vastuollu varasema ühehäälse ülemkohtu otsusega, kus Samsungi disain loeti õiguspäraseks. „Me kaalume kõiki võimalusi, et saavutada tulemus, mis ei takista loomingulisust ja vaba konkurentsi kõigile ettevõttetele ja tarbijatele,“ teatas Samsung.

Samsung leiab, et kahjutasu ei peaks arvutama kogu iPhone'i kasumi pealt, kuid ainult konkreetse detailide eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2018, 11:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing